Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova: Οι Ρώσοι οφείλουν να παραμείνουν ενωμένοι απέναντι στην απόπειρα ένοπλης ανταρσίας από την ομάδα Wagner

Zakharova: Οι Ρώσοι οφείλουν να παραμείνουν ενωμένοι απέναντι στην απόπειρα ένοπλης ανταρσίας από την ομάδα Wagner
Αν και αναγνώρισε ότι ο πειρασμός «να βάλετε τα δικά σας συμφέροντα πάνω από τα συμφέροντα της χώρας και του λαού της είναι μεγάλος», προειδοποίησε ότι η υποχώρηση σε αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την «κατάρρευση» όλων όσων η Ρωσία και ο λαός της ζουν και αγωνίζονται
Η Ρωσία πρέπει να επιδείξει ενότητα απέναντι στην ένοπλη απόπειρα ανταρσίας του αρχηγού της ομάδας Wagner, καθώς ο εχθρός περιμένει μόνο εμφύλιες διαμάχες προκιεμένου να διαλύσει τη χώρα, προειδοποίησε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Maria Zakharova.
«Έχουμε έναν αρχιστράτηγο.
Όχι δύο, όχι τρεις.
Έναν.
Καλώ όλους να παραμείνουν ενωμένοι.
Αυτό είναι το κύριο πράγμα τώρα.
Μόνο ενότητα.
Ενότητα υπό τη σημαία του αρχιστράτηγου», επισημανε, σε ανάρτηση στο κανάλι της στο Telegram.
Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον Yevgeny Prigozhin, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε:
«Όλα για τα οποία αγωνίστηκε η Ρωσία θα καταρρεύσουν εάν ο λαός της Ρωσικής Ομοσπονδίας υποκύψει στον πειρασμό να συμμετάσχει στην ανταρσία του ιδρυτή του Wagner PMC Yevgeny Prigozhin».
Η ίδια υπενθύμισε στον στρατό ότι όλα όσα θεωρούν ιερά και υπερασπίζονται με τα όπλα - ολόκληρη η χώρα, τα παιδιά της, οι γυναίκες, οι γονείς της - τους παρακολουθούν σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς.
«Πίσω σας κρύβονται οι τάφοι εκείνων που δεν εχασαν μάταιο τη ζωή τους...
Πίσω σας είναι οι επόμενες γενιές…
Σήμερα είμαστε όλοι σε πειρασμό, οι δυνάμεις μας δοκιμάζονται...
Μην υποχωρείτε!» επισήμανε η Zakharova.
Αν και αναγνώρισε ότι ο πειρασμός «να βάλετε τα δικά σας συμφέροντα πάνω από τα συμφέροντα της χώρας και του λαού της είναι μεγάλος», προειδοποίησε ότι η υποχώρησηθα έχει ως αποτέλεσμα την «κατάρρευση» όλων όσα η Ρωσία και ο λαός της ζουν και αγωνίζονται.
Η Zaharova επισήμανε ότι ο εχθρός, το καθεστώς του Κιέβου και οι δυτικές δυνάμεις που χρησιμοποιούν την Ουκρανία για να πολεμήσουν με πληρεξούσιους εναντίον της Ρωσίας περιμένουν μόνο να υποδαυλιστεί η εμφύλια διαμάχη μεταξύ των Ρώσων.
Αλλά αυτό δεν θα συμβεί, επέμεινε η Zakharova, προσθέτοντας:
«Μην το υπολογίζουν!»
Το Σάββατο 24 Ιουνίου 2023 ο πρόεδρος Putin έλαβε υπόψη την κατάσταση στον απόηχο της απόπειρας ανταρσίας της Ομάδας Wagner.
«Ως Πρόεδρος της Ρωσίας και Ανώτατος Διοικητής -ως πολίτης της Ρωσίας- θα κάνω τα πάντα για να υπερασπιστώ τη χώρα, να προστατεύσω τη συνταγματική τάξη, τις ζωές, την ασφάλεια και την ελευθερία των πολιτών», δήλωσε στο τηλεοπτικό του διάγγελμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης