Τελευταία Νέα
Διεθνή

Borrell (ΕΕ): H ομάδα των G7 συζήτησε την κατάσταση στη Ρωσία - Συναγερμός σε ΕΕ και ΝΑΤΟ

Borrell (ΕΕ): H ομάδα των G7 συζήτησε την κατάσταση στη Ρωσία  -  Συναγερμός  σε ΕΕ και ΝΑΤΟ
Είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τους Υπουργούς Εξωτερικών της G7 για να ανταλλάξουμε απόψεις για την κατάσταση στη Ρωσία», δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Josep Borrell
Οι υπουργοί Εξωτερικών της ομάδας των G7 συζήτησαν την κατάσταση στη Ρωσία, έγραψε στο Twitter ο Josep Borrell, Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, το Σάββατο 24 Ιουνίου 2023 σύμφωνα με το APA.
«Είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τους Υπουργούς Εξωτερικών της G7 για να ανταλλάξουμε απόψεις για την κατάσταση στη Ρωσία.
Εν όψει του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ της Δευτέρας 26 Ιουνίου, συντονίζουμε τις ενέργειες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχω ενεργοποιήσει το κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων.
Η υποστήριξή μας στην Ουκρανία συνεχίζεται αμείωτη», σημείωσε ο Borrell .
Άλλωστε βασικό θέμα στην ατζέντα του Συμβουλίου είναι η ρωσική επιθετικότητα εναντίον της Ουκρανίας, ενώ είναι προγραμματισμένη ήδη παρέμβαση μέσω τηλεδιάσκεψης του υπουργού Εξωτερικών της Ουκρανίας, Dmytro Kuleba.
«Ό,τι συμβαίνει στη Ρωσία είναι εσωτερική υπόθεση» αναφέρουν ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές και συμπληρώνουν πως σε κάθε περίπτωση η Ε.Ε παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.
Και το «ΝΑΤΟ παρακολουθεί τις εξελίξεις» και δηλώσεις ενδεχομένως να γίνουν κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου, που θα διεξαχθεί το πρωί της Δευτέρας 26 Ιουνίου 2023 από τον Γενικό Γραμματέα της Συμμαχίας και τον Λιθουανό πρόεδρο, στο προεδρικό μέγαρο στο Βίλνιους όπου θα πραγματοποιηθούν προπαρασκευαστικές επαφές ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 11- 12 Ιουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης