Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βild: Αργή και υποτονική η ουκρανική αντεπίθεση λόγω έλλειψης αεράμυνας και αεροπορίας

Βild: Αργή και υποτονική η ουκρανική αντεπίθεση λόγω έλλειψης αεράμυνας και αεροπορίας
Η Bild σημειώνει ότι ανεξάρτητα από την επιθυμία των ουκρανικών στρατευμάτων να προχωρήσουν γρήγορα στην αντεπίθεση, οι ρωσικές αμυντικές γραμμές είναι πολύ καλύτερα προετοιμασμένες
Η ουκρανική αντεπίθεση είναι «πιο αργή και πιο αργή από το αναμενόμενο» λόγω έλλειψης αεράμυνας και αεροπορίας, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild.
«Αυτό είναι ένα από τα καθοριστικά προβλήματα που δείχνει η ουκρανική αντεπίθεση: δεν υπάρχουν αρκετά συστήματα αεράμυνας, δεν υπάρχουν αρκετά δικά τους αεροσκάφη, δεν είναι αρκετά τα όπλα που έχουν όπως ζήτησε επειγόντως ο Volodymyr Zelensky τους τελευταίους μήνες».
Η Bild επικαλείται Ουκρανούς στρατιώτες που εστιάζουν στην αεράμυνα.
«Όταν οι Ρώσοι μας πυροβολούν από ελικόπτερα από απόσταση οκτώ χιλιομέτρων, δεν έχουμε τίποτα να τους απαντήσουμε από απόσταση».
Όπως σημειώνει η Bild, η έλλειψη εξοπλισμού δεν είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο η ουκρανική αντεπίθεση προχωρά με αυτόν τον τρόπο.
Οι Ουκρανοί έχουν στείλει μέχρι στιγμής μόνο έναν μικρό αριθμό στρατευμάτων εξοπλισμένων με δυτικά όπλα προς τα νότια και τα ανατολικά.
Οι ουκρανικοί στρατιωτικοί κύκλοι λένε ότι ο αριθμός είναι από 10% έως 15%.
Οι στρατιώτες στο μέτωπο επιβεβαιώνουν ότι οι προόδους είναι πιο αργές από ότι περίμεναν
Η Bild σημειώνει ότι ανεξάρτητα από την επιθυμία των ουκρανικών στρατευμάτων να προχωρήσουν γρήγορα στην αντεπίθεση, οι ρωσικές αμυντικές γραμμές είναι πολύ καλύτερα προετοιμασμένες από ότι στην αντεπίθεση το φθινόπωρο του 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης