Τελευταία Νέα
Διεθνή

H αμερικανική Big Tech πάει ... Ινδία: Επενδύσεις 26 δισ. δολαρίων δρομολογεί η Amazon, 10 δισ. σχεδιάζει η Google

H  αμερικανική Big Tech πάει ... Ινδία: Επενδύσεις 26 δισ. δολαρίων δρομολογεί η Amazon, 10 δισ. σχεδιάζει η Google
Επενδύσεις αρκετών δισ. δολαρίων ανακοίνωσαν Amazon και Google σε συνάντηση των CEO τους με τον Ινδό πρωθυπουργό Narendra Modi
Σχετικά Άρθρα
Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon θα επενδύσει επιπλέον 15 δισεκατομμύρια δολάρια στην Ινδία, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Andy Jassy στον πρωθυπουργό της χώρας Narendra Modi που επισκέπεται τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η συγκεκριμένη επένδυση θα ανεβάσει τη συνολική επένδυση της Amazon σε όλες τις επιχειρήσεις της στην Ινδία στα 26 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030, είπε.
Οι Modi και Jassy μίλησαν για την υποστήριξη των ινδικών startups, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τη δυνατότητα εξαγωγών, την ψηφιοποίηση και την ενδυνάμωση ιδιωτών και μικρών επιχειρήσεων να ανταγωνιστούν παγκοσμίως, ανέφερε η Amazon στην ιστοσελίδα της.
Οι ανακοινώσεις Jassy για τις νέες επενδύσεις της Amazon ακολουθεί ανακοίνωση Amazon, σύμφωνα με την οποία η θυγατρική της εταιρείας στο cloud, Amazon Web Services (AWS) θα προχωρήσει σε επενδύσεις 12,9 δισ. δολαρίων στην Ινδία χώρα μέχρι το τέλος του 2030.
Εκτός της Amazon και η Google ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει ένα παγκόσμιο κέντρο λειτουργίας fintech στο GIFT City στη δυτική πολιτεία Γκουτζαράτ της Ινδίας, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Sundar Pichai.
«Η Google επενδύει 10 δισεκατομμύρια δολάρια στο ταμείο ψηφιοποίησης της Ινδίας», είπε ο Pichai.
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στο πλαίσιο συναντήσεων που είχαν οι CEO των αμερικανικών εταιρειών Big Tech με τον Ινδό πρωθυπουργό Modi, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ, παρουσία του Αμερικανού προέδρου Joe Biden.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης