Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δραματικές εξελίξεις: Κατέλαβαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε Rostov και Voronez οι Wagner - Αντιτρομοκρατικά μέτρα στη Μόσχα

Δραματικές εξελίξεις: Κατέλαβαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε Rostov και Voronez οι Wagner - Αντιτρομοκρατικά μέτρα στη Μόσχα
Στον έλεγχο της Wagner Rostov και Voronez
Σχετικά Άρθρα
Ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας μισθοφόρων Wagner ανακοίνωσε πως το Σάββατο 24/6 το αρχηγείο του ρωσικού στρατού στην πόλη Rostov – κέντρο κλειδί στη ρωσική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας– και αρκετές στρατιωτικές εγκαταστάσεις της πόλης, ιδίως αεροδρόμιο, βρίσκονται στα χέρια των ανδρών του.
«Βρισκόμαστε στο αρχηγείο, είναι 07:30 το πρωί» [σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας], ανέφερε ο Yevgeni Prighozin σε βίντεο που μεταφορτώθηκε στην πλατφόρμα Telegram.
«Στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Rostov βρίσκονται υπό τον έλεγχό μας, συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου», πρόσθεσε, ενώ διακρίνονταν ένστολοι πίσω του καθώς βάδιζαν.
Απαίτησε να πάνε εκεί ο υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu και ο Valery Gerasimov, κορυφαίος ρώσος στρατηγός.

Σε άλλο βίντεο, που μεταφορτώθηκε σε λογαριασμό στο Telegram προσκείμενο στη Wagner, εικονίζεται καθιστός ανάμεσα σε δυο ρώσους στρατηγούς — ο ένας είναι ο αντιστράτηγος Vladimir Alekseyev ο οποίος νωρίτερα είχε προτρέψει τον κ. Prighozin να πάρει πίσω την απειλή του πως θα εκδιώξει κορυφαία στελέχη της στρατιωτικής ιεραρχίας.
Παράλληλα, ρωσική πηγή ασφαλείας δήλωσε στο Reuters ότι οι μαχητές της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner έθεσαν υπό τον έλεγχό τους όλες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην πόλη Voronez, η οποία βρίσκεται περίπου 500 χιλιόμετρα νότια της Μόσχας.

Αντιτρομοκρατικές δραστηριότητες στη Μόσχα

«Βρίσκονται σε εξέλιξη αντιτρομοκρατικές δραστηριότητες στη Μόσχα με σκοπό να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας», ανακοίνωσε ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Sergey Sabianin.
Οπτικό υλικό που κυκλοφορεί σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και ψηφιακά μέσα ενημέρωσης εικονίζει στρατιωτικά οχήματα να κυκλοφορούν στη ρωσική πρωτεύουσα, στους τομείς όπου βρίσκονται το υπουργείο Άμυνας και η κάτω Βουλή, η κρατική Δούμα, μερικές δεκάδες μέτρα από το Κρεμλίνο.
Επίσης, ο περιφερειάρχης της Rostov κάλεσε τους κατοίκους να «μείνουν σπίτι», ενώ αυτός της Lipcek, 420 χιλιόμετρα νότια της Μόσχας, διαβεβαίωσε πως λαμβάνονται «ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας».

Έρχεται διάγγελμα Putin

O πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, πρόκειται να απευθύνει διάγγελμα στους πολίτες της χώρας σύντομα, μεταδίδει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.

 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης