Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rosenberg: Σκληρή προσγείωση στο β’ 6μηνο στις ΗΠΑ - H Wall επιστρέφει σε bear market

Rosenberg: Σκληρή προσγείωση στο β’ 6μηνο στις ΗΠΑ - H Wall επιστρέφει σε bear market
Ο David Rosenberg κατηγόρησε τη Fed για την προσέγγιση «από το Bambi στον Godzilla»
Τον κώδωνα του κινδύνου για την αμερικανική οικονομία κρούει ο κορυφαίος οικονομολόγος David Rosenberg.
Μιλώντας σε συνέντευξή του στο BNN Bloomberg την Πέμπτη, ο επικεφαλής της Rosenberg Research είπε ότι η ύφεση είναι βέβαιο ότι θα πλήξει τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, με αποτέλεσμα οι αμερικανικές μετοχές να βουτήξουν ξανά σε bear market.
«Θα ακούσετε πολλά… “Μην ανησυχείτε, θα είναι μια ήπια ύφεση, θα είναι μια ρηχή ύφεση”.
Τίποτε από αυτά δεν έχει σημασία.
Ακόμα και για μια μικρή ύφεση και αυτό που κάνει στους πολλαπλασιαστές θα σας οδηγήσει σε bear market» είπε ο Rosenberg.
Από τα βέλη του Rosenberg δεν ξέφυγε η FED, η οποία, παρότι στην αρχή υποβάθμισε τον πληθωρισμό, κατέληξε να αυξήσει τα επιτόκια κατά 500 μονάδες βάσης τους τελευταίους 15 μήνες.
Και παρότι ο κύκλος των επιτοκιακών αυξήσεων πλησιάσει στο… τέλος, οι επιπτώσεις της νομισματικής σύσφιξης στην οικονομία των ΗΠΑ δεν έχουν γίνει ακόμη αισθητές, πρόσθεσε ο Rosenberg.
Ο οικονομολόγος σημείωσε ότι υπάρχουν «σημάδια ρωγμών που εμφανίζονται στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ», αφού οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας παραμένουν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2021.
«Τι θα συμβεί αν η απασχόληση αρχίσει να μειώνεται ή να αποδυναμωθεί σημαντικά και αρχίσουμε να βλέπουμε περισσότερες καθοδικές πιέσεις» δήλωσε ο Rosenberg, αναφερόμενος στις πιθανότητες για νέα παύση των επιτοκίων της Fed σε περίπτωση αποδυνάμωσης των οικονομικών δεδομένων τους επόμενους μήνες.
Ο Rosenberg είναι απαισιόδοξος για την οικονομία των ΗΠΑ εδώ και μήνες, προειδοποιώντας προηγουμένως ότι τομείς του S&P 500 εκπέμπουν ήδη σήματα ύφεσης ενώ το ράλι των μετοχών τεχνολογίας φέτος του θυμίζει τη φούσκα των dot-com στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης