Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία στρέφεται τώρα κατά της Δύσης για την αποτυχημένη αντεπίθεση - Άργησε να μας στείλει όπλα, πανίσχυροι οι Ρώσοι

Η Ουκρανία στρέφεται τώρα κατά της Δύσης για την αποτυχημένη αντεπίθεση - Άργησε να μας στείλει όπλα, πανίσχυροι οι Ρώσοι
Χάσαμε χρόνο και ευθύνεται η Δύση για αυτό, λέει ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου - Δεν μπορούμε να διασπάσουμε τη ρωσική άμυνα, παραδέχεται και ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας
Σχετικά Άρθρα
Τα βέλη της εναντίον της Δύσης εξαπολύει τώρα η Ουκρανία με την αντεπίθεση να αποτυγχάνει παταγωδώς και τις ΗΠΑ να είναι έντονα απογοητευμένες από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των στρατιωτικών επιχειρήσεων.
«Η καθυστέρηση των δυτικών εταίρων στην προμήθεια όπλων στην Ουκρανία έδωσε στις ρωσικές δυνάμεις χρόνο να προετοιμάσουν μια γραμμή άμυνας, γι' αυτό και η αντεπίθεση που ανακοίνωσε ευρέως το Κίεβο δεν απέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα», δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, Mikhail Podolyak.
«Ο χρόνος είναι πάντα ουσιαστικός.
Ο χρόνος που χρειάστηκε για να πείσουμε τους εταίρους μας να μας παράσχουν τα απαραίτητα όπλα αντικατοπτρίζεται στις συγκεκριμένες ρωσικές οχυρώσεις που κατασκευάστηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, στη βαθιά σκαμμένη γραμμή άμυνας και στο σύστημα των ναρκοπεδίων.
Σήμερα, για να σπάσει το ρωσικό μέτωπο, απαιτείται μια λογική και ισορροπημένη προσέγγιση», έγραψε στη σελίδα του στο Twitter και προέτρεψε να μην περιμένουμε γρήγορα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα

Από την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, οι δυτικές χώρες αύξησαν την προμήθεια όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στο Κίεβο κατά ποσά που υπολογίζονται σε αυτό το στάδιο σε δισεκατομμύρια δολάρια.
Την ίδια στιγμή, οι ουκρανικές αρχές έχουν επανειλημμένα επιμείνει στη μεταφορά ακόμη περισσότερων όπλων στο Κίεβο και στην επιτάχυνση των παραδόσεων.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky παραδέχτηκε ότι η αντεπίθεση των ουκρανικών στρατευμάτων «πηγαίνει πιο αργά από όσο θα θέλαμε» ζήτησε να μην την εκλάβουμε ως μια θεαματική ταινία του Χόλιγουντ.
Ο Ουκρανός πρωθυπουργός Denys Shmyhal εξήγησε την έλλειψη ορατών αποτελεσμάτων με την επιθυμία να αποφευχθούν μεγάλες απώλειες μεταξύ των Ουκρανών στρατιωτικών.

Η ωμή αλήθεια για την αντεπίθεση από τον Ουκρανό στρατηγό Syrsky: Οι Ρώσοι προβλέπουν τις κινήσεις μας – Δεν περνάμε

Η ουκρανική αντεπίθεση, που άρχισε τις 4 Ιουνίου 2023 και βρίσκεται στο τρίτο 10ήμερό της, έχει ελάχιστα οφέλη και τρομακτικές απώλειες για το Κίεβο.
Οι Ουκρανοί χωρίς να έχουν καταφέρει ακόμη να φτάσουν στην πρώτη γραμμή άμυνας των Ρώσων, μετρούν πάνω από 13.000 στρατιώτες νεκρούς ενώ έχουν καταστραφεί εκατοντάδες άρματα μάχης συμπεριλαμβανομένων πολλών δυτικών.
Την ωμή αυτή αλήθεια χωρίς ωραιοποιήσεις αποκάλυψε ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας Alexander Syrsky σε αποκλειστική του συνέντευξη στη βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Οι Ρώσοι προβλέπουν τις κινήσεις μας

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις προβλέπουν τις κινήσεις του ουκρανικού στρατού και χτίζουν άμυνες που τα ουκρανικά στρατεύματα δυσκολεύονται να περάσουν, δήλωσε ο Alexander Syrsky.
«Οι Ρώσοι προσπαθούν να πάρουν την πρωτοβουλία.
Άρα, η κατάσταση είναι πραγματικά δύσκολη», είπε ο Syrsky.
«Δεν πρέπει να υποτιμούμε τον εχθρό.
Ο εχθρός έχει προβλέψει και συνεχίζει να προβλέπει τις πιο επικίνδυνες κατευθύνσεις των κινήσεών μας, και δημιουργεί ισχυρές άμυνες εκεί που είναι αρκετά δύσκολο να διεισδύσουμε», τόνισε.
Ο Syrsky εξέφρασε την ελπίδα ότι τελικά ο ουκρανικός στρατός θα μπορέσει να προχωρήσει.
«Με μια λέξη, αυτή είναι μια συνεχής διαδικασία.
Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του και κανείς δεν θέλει να ξεγελαστεί με τον ίδιο τρόπο δύο φορές», σημείωσε.
Το ρωσικό γενικό επιτελείο έχει προβλέψει πού είναι πιο επικίνδυνες οι δυνάμεις της Ουκρανίας και εντοπίζει τις πιο θανάσιμες αδυναμίες μας, δηλώνει ο Ουκρανός στρατηγός κατά τη διάρκεια στρατιωτικής εκπαίδευσης σε απροσδιόριστη τοποθεσία.
«Όλα είναι ακόμα μπροστά» είπε στη βρετανική εφημερίδα μέσα από μια μυστική στρατιωτική βάση.
Ο Syrskyi, ο οποίος ηγήθηκε της ουκρανικής άμυνας του Κιέβου την περασμένη άνοιξη και ανακατέλαβε εκτάσεις της βορειοανατολικής Ουκρανίας το φθινόπωρο, αυτή τη φορά είναι ιδιαίτερα μετριοπαθής.
«Πρέπει όλοι να περιμένουν», τόνισε αναγνωρίζοντας τις τεράστιες δυσκολίες.
syrsky_ukranian_general.JPG

Η κατάσταση είναι πραγματικά δύσκολη

«Όλοι θέλουν να πετύχουν μια μεγάλη νίκη και άμεσα, είπε.
«Και εμείς το ίδιο. Αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μία χρονοβόρα διαδικασία γιατί υπάρχουν πολλές δυνάμεις που συγκεντρώνονται σε κάθε πλευρά, πολύ υλικό και πολλά εμπόδια.
Θέλω να πω ότι η κύρια δύναμή μας δεν έχει εμπλακεί ακόμη σε μάχες, και τώρα διερευνώντας αναζητούμε αδύναμα σημεία στις εχθρικές άμυνες.
Όλα είναι ακόμα μπροστά», δήλωσε επιβεβαιώνοντας πώς ο ουκρανικός στρατός τελεί υπό καθεστώς πιέσεων από εξωγενείς παράγοντες, κατάσταση που οδηγεί χιλιάδες στρατιωτικούς σε ένα πραγματικό λουτρό αίματος.
Η Ρωσία έχει εξαπολύσει επιθέσεις σε πολλές τοποθεσίες συμπεριλαμβανομένου του Kupiansk στη βορειοανατολική περιοχή του Kharkiv και του Lyman πιο ανατολικά.
Ο 57χρονος Syrskyi αποκαλύπτει πως υπήρξαν «σκληρές μάχες» στο δάσος Serebryansky κοντά στο Bakhmut (Artemovsk) στην περιφέρεια Donetsk, με τη Ρωσία να έχει μετακινήσει βασικές δυνάμεις από το νότο.
«Είναι δύσκολο, αγχωτικό», είπε για τη στρατιωτική κατάσταση στα ανατολικά.
«Οι Ρώσοι προσπαθούν τώρα να αναλάβουν την πρωτοβουλία.
Άρα, η κατάσταση είναι πραγματικά δύσκολη», επισήμανε.
ukraine_tank.JPG

Παραδοχή αποτυχίας από ΝΑΤΟ

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg δήλωσε την Τρίτη (20/6/2023) ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αντιμετώπισαν μια καλά προετοιμασμένη ρωσική άμυνα στην αντεπίθεσή τους.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο ουκρανικός στρατός κάνει ανεπιτυχείς επιθετικές προσπάθειες από τις 4 Ιουνίου.
Στις 22 Ιουνίου, ο Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Nikolay Patrushev τόνισε ότι οι απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό της Ουκρανίας από την έναρξη της αντεπίθεσης ξεπέρασαν τις 13.000.
Με τη σειρά του ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin παρατήρησε πως τα ουκρανικά στρατεύματα δεν καταγράφουν επιτυχία σε καμία κατεύθυνση.

Απογοήτευση στη Δύση

O Syrsky επιβεβαίωσε πως ο ουκρανικός στρατός τελεί υπό καθεστώς πιέσεων για θεαματικά αποτελέσματα που είναι αδύνατο να επιτευχθούν και το CNN ήλθε να «επικυρώσει» την παρούσα κατάσταση.
Η ουκρανική αντεπίθεση δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των δυτικών κρατών, ανέφερε το CNN επικαλούμενο δύο δυτικούς αξιωματούχους και έναν υψηλόβαθμο εκπρόσωπο του Πενταγώνου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένας δυτικός αξιωματούχος σημείωσε ότι η ουκρανική επίθεση «δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σε κανένα μέτωπο».
Επιπλέον, τα δυτικά κράτη επισημαίνουν την ισχύ των ρωσικών αμυντικών θέσεων και την αποτελεσματική εκτροπή των ουκρανικών επιθέσεων με πυραυλικά πλήγματα.
Την ίδια στιγμή, οι ουκρανικές δυνάμεις αποδεικνύονται «ευάλωτες» στα ναρκοπέδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης