Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το βίντεο προσομοίωσης που δείχνει τι συνέβη με το υποβρύχιο Titan: «Δεν θα βρεθεί τίποτα - Οι άνθρωποι εξαϋλώθηκαν»

Το βίντεο προσομοίωσης που δείχνει τι συνέβη με το υποβρύχιο Titan: «Δεν θα βρεθεί τίποτα - Οι άνθρωποι εξαϋλώθηκαν»
Aνατριχιαστικό είναι το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο TikTok και προσπαθεί να εξηγήσει το τι συνέβη στο βαθυσκάφος όταν υπέστη την καταστροφική αποσυμπίεση (ενδόρρηξη)
Σχετικά Άρθρα
Τραγικός ήταν ο επίλογος της έρευνας για το υποβρύχιο Titan που επιχείρησε να καταδυθεί στο ναυάγιο του Τιτανικού. Το απόγευμα της Πέμπτης (23/6/2023), το τηλεκατευθυνόμενο υποθαλάσσιο ρομπότ ενός καναδικού εμπορικού πλοίου, που έφτασε 500 μέτρα από το σημείο στο οποίο βρίσκεται το ναυάγιο του Τιτανικού, εντόπισε τα συντρίμμια του βαθυσκάφους.
«Οι άνθρωποι δεν κατάλαβαν τίποτα. Ξαφνικά εξαϋλώθηκαν. Όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου», δήλωσε στην ΕΡΤ ο αντιναύαρχος ε.α. Σπυρίδων Περβαινάς, για τους επιβάτες του μοιραίου υποβρυχίου. «Είχαμε το χειρότερο επίλογο από ότι μπορούσαμε να έχουμε. Εάν επικρατούσε το σενάριο ότι ήταν μέσα στο σκάφος και κάποια στιγμή είχε τελειώσει το οξυγόνο, κάποια στιγμή θα μπορούσαν να τους βρουν. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα» δήλωσε ο κ. Περβαινάς εξηγώντας ότι το δυστύχημα με το υποβρύχιο στο ναυάγιο του Τιτανικού οφείλεται σε προβλήματα στην κατασκευή του Titan της εταιρείας Οcean Gate Expeditions.
«Το υποβρύχιο είχε κάποια αστοχία υλικού, συμπιέστηκε, έσπασε το περίβλημά του και συνεθλίβη από την τεράστια πίεση του νερού. Δεν έχει μείνει τίποτα από τον κύλινδρο στον οποίο βρίσκονταν οι άνθρωποι» είπε ο κ. Περβαινάς προσθέτοντας ότι από τη συμπίεση το βαρέλι στο οποίο επέβαιναν δεν θα βρεθεί ποτέ γιατί διαλύθηκε και από τα δυόμισι μέτρα σε διάμετρο που ήταν έγινε μια κουκίδα: «Το βαρέλι έχει επιπεδωθεί», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Το βίντεο προσομοίωσης

Την ίδια ώρα ανατριχιαστικό είναι το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο TikTok και προσπαθεί να εξηγήσει το τι συνέβη στο βαθυσκάφος όταν υπέστη την καταστροφική αποσυμπίεση (ενδόρρηξη).


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης