Διεθνή

Το Κογκρέσο τρέμει τα ρωσικά πυρηνικά στη Λευκορωσία - Ρωσία: Είστε παράλογοι, είμαστε υπεύθυνη δύναμη

Το Κογκρέσο τρέμει τα ρωσικά πυρηνικά στη Λευκορωσία - Ρωσία: Είστε παράλογοι, είμαστε υπεύθυνη δύναμη
Το σχέδιο ψηφίσματος στο Κογκρέσο είναι μια άλλη εκδήλωση τυφλού μίσους για τη χώρα μας λέει ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία είναι μια υπεύθυνη πυρηνική δύναμη υποστήριξε ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ, Anatoly Antonov, ο οποίος χαρακτήρισε παράλογες τις ανησυχίες που διατυπώνουν Αμερικάνοι γερουσιαστές σχετικά με την χρήση των τακτικών πυρηνικών όπλων από το ρωσικό στρατό.
Σχολιάζοντας ψήφισμα της αμερικανικής Γερουσίας που ζητά να εξισωθεί η χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία στο έδαφος της Ουκρανίας με μια επίθεση στο ΝΑΤΟ, o Antonov υποστηρίζει ότι αυτές οι ανησυχίες είναι παράλογες.
«Με μια τέτοια φτηνή ρητορική, η τοπική ελίτ δείχνει την απόλυτη ανικανότητα της στον στρατηγικό τομέα.
Η Μόσχα αναπτύσσει τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία χωρίς να παραβιάζει οποιαδήποτε διεθνή υποχρέωση της.
Έκανε ακριβώς αυτό που κάνουν εδώ και δεκαετίες οι Αμερικάνοι που τοποθετούν πυρηνικές βόμβες στο έδαφος των Ευρωπαίων συμμάχων τους» είπε ο Antonov.

Εκδήλωση τυφλού μίσους

«Το δικομματικό σχέδιο ψηφίσματος που υποβλήθηκε στο Κογκρέσο ως ένα είδος απάντησης στην «απειλή» που φέρεται να συνιστούν τα ρωσικά τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία είναι μια άλλη εκδήλωση τυφλού μίσους για τη χώρα μας.
Οι συντάκτες αυτής της νέας πρωτοβουλίας είναι πρόθυμοι να εμπλέξουν τις ΗΠΑ ακόμη πιο βαθιά στη σύγκρουση στην Ουκρανία» υποστήριξε ο Antonov, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος ότι τέτοιες ενέργειες συνιστούν «μια ακόμα τρελή πρωτοβουλία των ρωσοφοβικών Αμερικανών γερουσιαστών» και ότι είναι «ένα παράδειγμα κάποιου που πραγματικά οδηγεί τη γραμμή προς μια άμεση παγκόσμια σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και των χωρών του ΝΑΤΟ με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Κοντόφθαλμες δηλώσεις

Όπως είπε ο Ρώσος διπλωμάτης, οι προκλητικές και κοντόφθαλμες δηλώσεις Αμερικανών γερουσιαστών «οδηγούν μόνο σε κλιμάκωση της έντασης» και σε «αύξηση του κινδύνου διολίσθησης της κατάστασης σε ακόμη πιο επικίνδυνη γραμμή»,
«Η Ρωσία ήταν και παραμένει μια υπεύθυνη πυρηνική δύναμη, η οποία, ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, φέρει ειδική ευθύνη για την ειρήνη και τη διεθνή ασφάλεια» υπογράμμισε ο Antonov.

Το ψήφισμα

Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Lindsey Graham ανέφερε χθες Πέμπτη 22/6 ότι έχει ετοιμαστεί ένα ψήφισμα στο Κογκρέσο, σύμφωνα με το οποίο εάν η Ρωσία ή η Λευκορωσία ή ένας Ρώσος «αντιπρόσωπος» ενεργοποιήσει ένα πυρηνικό όπλο στην Ουκρανία, τότε μια τέτοια επίθεση θα πρέπει να θεωρηθεί ως επίθεση στο ίδιο το ΝΑΤΟ.
Το ψήφισμα αυτό συντάχθηκε μαζί με τον Δημοκρατικό Richard Blumenthal (D-Connecticut).
Η Ρωσία έχει ήδη παραδώσει στη Λευκορωσία το πυραυλικό σύστημα Iskander, το οποίο μπορεί να είναι φορέας πυρηνικών όπλων.
Η ανάπτυξη των ρωσικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προετοιμασίας των εγκαταστάσεων για αυτά στις 7-8 Ιουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης