Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz για Κίνα: Τους προειδοποιήσαμε για την Ταϊβάν - Συνεχίζει την όξυνση η Δύση

Scholz για Κίνα: Τους προειδοποιήσαμε για την Ταϊβάν - Συνεχίζει την όξυνση η Δύση
Σε πλήρη ευθυγράμμιση με την γραμμή των ΗΠΑ για τη διαμάχη Κίνας-Ταϊβάν ο Γερμανός Καγκελάριος

Ο καγκελάριος Olaf Scholz ενημέρωσε το γερμανικό κοινοβούλιο ότι είχε προειδοποιήσει την Κίνα, κατά τις συνομιλίες νωρίτερα αυτή την εβδομάδα να μην χρησιμοποιήσει βία για να επιτύχει μεταβολές των συνόρων, ιδιαίτερα απέναντι στην Ταϊβάν.
Ο Scholz φιλοξένησε μια μεγάλη κινεζική αντιπροσωπεία υπό τον Li Qiang στην πρώτη δια ζώσης σύνοδο κορυφής μετά την πανδημία, η οποία έλαβε χώρα σε μια περίοδο αυξανόμενων γεωπολιτικών εντάσεων μεταξύ Δύσης και Κίνας.
"Απορρίπτουμε σθεναρά όλες τις μονομερείς προσπάθειες αλλαγής του status quo στην Ανατολική και Νότια Σινική Θάλασσα με βία ή εξαναγκασμό. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην περίπτωση της Ταϊβάν" τόνισε ο Γερμανός Καγκελάριος για να συνεχίσει αφήνοντας αιχμές «για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την κατάσταση του κράτους δικαίου στην Κίνα». 
Μιλώντας στη Βουλή, ο Scholz προέτρεψε επίσης την Τουρκία να ανοίξει το δρόμο για να γίνει η Σουηδία μέλος της συμμαχίας του ΝΑΤΟ και ξεκαθάρισε ότι η Σουηδία πρέπει να έχει θέση στο τραπέζι της επόμενης συνόδου κορυφής του Οργανισμού. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης