Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διάσκεψη δωρητών Λονδίνου: Η Δύση θα στηρίξει την Ουκρανία με ποσό 60 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια

Διάσκεψη δωρητών Λονδίνου:  Η Δύση θα στηρίξει την Ουκρανία με ποσό 60 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια
Δυτικά κράτη και επιχειρήσεις θα στηρίξουν την Ουκρανία τα επόμενα χρόνια
Οι συμμετέχοντες στη διεθνή διάσκεψη για την ανόρθωση της Ουκρανίας, η οποία ολοκληρώθηκε στο Λονδίνο την Πέμπτη (22/6/2023), υποσχέθηκαν ποσό 60 δισεκατομμύρια ευρώ στο Κίεβο για τα επόμενα χρόνια, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου James Cleverly.
«Δεν είχαμε οραματιστεί ότι πρόκειται για μια διάσκεψη δέσμευσης, ωστόσο, σήμερα μπορούμε να ανακοινώσουμε συνολικά 60 δισεκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη της Ουκρανίας.
Και ως εκ τούτου χαιρετίζω ιδιαίτερα την ανακοίνωση της ΕΕ για 50 δισεκατομμύρια ευρώ.
Είναι η δημοσιονομική στήριξη της ΕΕ για την Ουκρανία τα επόμενα τρία χρόνια, υποστηριζόμενη από εγγυήσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας αξίας 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων την ίδια περίοδο», είπε ο Cleverly.
Υπογράμμισε ότι αυτή η σταθερή εξωτερική στήριξη μεσοπρόθεσμα θα επιτρέψει στην Ουκρανία να διασφαλίσει τη μακροοικονομική της σταθερότητα.

Στηρίζουν και οι επιχειρήσεις

Πρόσθεσε ότι και οι επιχειρήσεις είναι επίσης έτοιμες να στηρίξουν την Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών, περισσότερες από 500 εταιρείες από 42 κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Google, της Siemens, της Uber και άλλων, έχουν ήδη δεσμευτεί να παρέχουν υποστήριξη στην Ουκρανία.
Την Τρίτη (20/6), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία για το 2027.
Προκειμένου να συγκεντρώσει αυτά τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από τα κράτη μέλη να καταβάλουν πρόσθετες συνεισφορές στον προϋπολογισμό της ΕΕ, ο οποίος δεν διαθέτει τα κεφάλαια για να διαθέσει ένα νέο πακέτο βοήθειας για το Κίεβο χωρίς περικοπή προγραμμάτων για τα ίδια τα κράτη μέλη της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης