Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανός Υπ. Οικονομικών: Δε βγαίνει ο λογαριασμός - Εκλιπαρεί για εξωτερική βοήθεια το Κίεβο

Ουκρανός Υπ. Οικονομικών: Δε βγαίνει ο λογαριασμός - Εκλιπαρεί για εξωτερική βοήθεια το Κίεβο
Σε άμεση οικονομική παρέμβαση καλεί τους συμμάχους της η Ουκρανία - Δε βγαίνει ο προϋπολογισμός του 2024

Άμεση εξωτερική οικονομική παρέμβαση χρειάζεται το Κίεβο για να μην οδηγηθεί σε πλήρη κατάρρευση ο προϋπολογισμός του 2024, σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών Serhiy Machenko. Καλεί τους συμμάχους της, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, να παρέμβουν με ακόμα μεγαλύτερα πακέτα ενίσχυσης.
Αν και ο φετινός προϋπολογισμός θα είναι ισοσκελισμένος λόγω της στήριξης που παρέιχε η ΕΕ, οι ΗΠΑ, το ΔΝΤ και άλλοι «δωρητές», ο Machenko εκτιμά ότι θα χρειαστεί μεγαλύτερη χρηματοδότηση σε μεγαλύτερη διάρκεια χρόνου.
«Για τον επόμενο χρόνο, περιμένουμε επίσης κι από άλλα κράτη να παρέμβουν και να καλύψουν τα έξοδά μας ώστε να καλύψουμε το έλλειμμα του προϋπολογισμού μας», δήλωσε χαρακτηριστικά στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ανάκαμψη της Ουκρανίας που φιλοξενείται στο Λονδίνο.
Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ έχει ήδη συνάψει συμφωνία 15,6 δισ. δολαρίων με το Κίεβο με στόχο τη διασφάλιση της μακροοικονομικής σταθερότητας.
Σε παρόμοιο μήκος κύματος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε ένα πακέτο βοήθειας 50 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ουκρανία έως το 2027, το οποίο στοχεύει στο να καλύψει το 45% των δημοσιονομικών και επειγουσών αναγκών ανασυγκρότησης της Ουκρανίας, που υπολογίζονται σε 110 δισεκατομμύρια δολάρια. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης