Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Μαζικές απολύσεις στην Bild - Θα αντικαταστήσει δημοσιογράφους με τεχνητή νοημοσύνη - Πώς τους αποχαιρέτησε

Γερμανία: Μαζικές απολύσεις στην Bild - Θα αντικαταστήσει δημοσιογράφους με τεχνητή νοημοσύνη - Πώς τους αποχαιρέτησε
Είναι χαρακτηριστικό πως, σύμφωνα με τα εν λόγω δημοσιεύματα, η εφημερίδα έστειλε μήνυμα στο προσωπικό της όπου αναφέρει ότι «δυστυχώς θα αποχωριστεί συναδέλφους που έχουν καθήκοντα, τα οποία στον ψηφιακό κόσμο εκτελούνται από Τεχνητή Νοημοσύνη ή/και αυτοματοποιημένες διαδικασίες»
Η γερμανική εφημερίδα «Bild», έγινε γνωστό πως ετοιμάζεται να απολύσει πολλούς δημοσιογράφους και να τους αντικαταστήσει με την… τεχνητή νοημοσύνη.
Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν διεθνή Μέσα, η «Bild» σχεδιάζει να απολύσει δημοσιογράφους για να τους αντικαταστήσει με προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης ώστε να εξοικονομήσει 100 εκατ. ευρώ.
Μάλιστα, πέραν των περικοπών στις θέσεις εργασίας, η «Bild» φέρεται αν είναι έτοιμη να αναδιοργανώσει τις περιφερειακές εφημερίδες της, κίνηση που θα οδηγήσει σε ακόμη περισσότερες απολύσεις.
Είναι χαρακτηριστικό πως, σύμφωνα με τα εν λόγω δημοσιεύματα, η εφημερίδα έστειλε μήνυμα στο προσωπικό της όπου αναφέρει ότι «δυστυχώς θα αποχωριστεί συναδέλφους που έχουν καθήκοντα, τα οποία στον ψηφιακό κόσμο εκτελούνται από Τεχνητή Νοημοσύνη ή/και αυτοματοποιημένες διαδικασίες».
Στους εργαζόμενους βρίσκονται συντάκτες, επιμελητές κειμένων, διορθωτές και προσωπικό επεξεργασίας φωτογραφιών.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης