Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι σκότωσαν 13.000 Ουκρανούς από 4/6, προσεχώς θα ξεμείνουν από στρατιώτες, έντρομο το ΝΑΤΟ βλέπει την ήττα…

Οι Ρώσοι σκότωσαν 13.000 Ουκρανούς από 4/6, προσεχώς θα ξεμείνουν από στρατιώτες, έντρομο το ΝΑΤΟ βλέπει την ήττα…
Πόλεμος μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό… μπορεί να αποδειχθεί ρεαλιστικό σενάριο… αφού σε λίγο οι μάχιμες Ουκρανικές δυνάμεις θα έχουν εξαφανιστεί και θα μείνουν μόνο εφεδρείες που δεν θα έχουν καμία τύχη στο μέτωπο…
(upd 7) Ο Ουκρανικός στρατός έχει συντριβεί… ήδη μετράνε 13.000 απώλειες σε νεκρούς και τραυματίες από τις 4 Ιουνίου 2023 και όπως δήλωσε και ο ρώσος Πρόεδρος Putin… προσεχώς θα ξεμείνουν από μάχιμους στρατιώτες…
Πόλεμος μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό… μπορεί να αποδειχθεί ρεαλιστικό σενάριο… αφού σε λίγο οι μάχιμες Ουκρανικές δυνάμεις θα έχουν εξαφανιστεί και θα μείνουν μόνο εφεδρείες που δεν θα έχουν καμία τύχη στο μέτωπο…
Στο ΝΑΤΟ… έντρομοι παρακολουθούν την καταστροφή των οπλικών συστημάτων της Δύσης… ενώ στον διεθνή τύπο ειδικά στον δυτικό τύπο… πλέον αναγνωρίζουν την ανωτερότητα της πολεμικής μηχανής της Ρωσίας…

Οι Ουκρανοί αναγνωρίζουν ακόμη δεν υπάρχει επιτυχία στην αντεπίθεση… θέλουν χρόνο…

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Denys Shmyhal εξήγησε την έλλειψη ορατών αποτελεσμάτων στην πορεία της ουκρανικής αντεπίθεσης με την επιθυμία να αποφευχθούν μεγάλες απώλειες μεταξύ των στρατιωτών.
«Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι κάθε ζωή είναι σημαντική για εμάς.
Δεν θα οδηγήσουμε τον λαό μας στα πυρά».
Σύμφωνα με τον Shmyhal, η αντεπίθεση «θα πάρει χρόνο».
«Εργαζόμαστε σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ, φροντίζουμε κάθε στρατιώτη μας και κάνουμε βήματα προς τα εμπρός.
Πρέπει όλοι να κάνουμε υπομονή και θα δούμε τα αποτελέσματα.
υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας αναγνώρισε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας αντιμετωπίζουν δυσκολίες κατά την αντεπίθεσή τους.
Ο Ουκρανός Πρόεδρος Volodymyr Zelensky αναγνώρισε επίσης ότι η αντεπίθεση είναι «πιο αργή από όσο θα θέλαμε».
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (APU) στην επίθεση συγκρούστηκαν με μια καλά προετοιμασμένη άμυνα της Ρωσίας.

Οι απώλειες των Ουκρανών από 4 Ιουνίου 2023 ανέρχονται σε 13.000 στρατιώτες και 246 κατεστραμμένα τανκς

Η Ουκρανία έχει χάσει περισσότερους από 13.000 στρατιώτες από την έναρξη της αντεπίθεσης, δήλωσε ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ν. Patrushev.
Από τις 4 Ιουνίου έως τις 21 Ιουνίου, ο ρωσικός στρατός κατάφερε να καταστρέψει 246 εχθρικά άρματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων 13 δυτικών οχημάτων μάχης.
Επιπλέον, οι απώλειες της Ουκρανίας ανήλθαν σε:

595 τεθωρακισμένα οχήματα και 424 οχήματα.
279 τεμάχια πυροβολικού πεδίου και όλμοι•
42 MLRS και δύο αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα.
10 μαχητικά αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα.
264 drones.

Γερμανοί ειδικοί: Η αντεπίθεση της Ουκρανίας θα αποτύχει

Η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να επιτύχει στρατηγική επιτυχία στο πεδίο της μάχης κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης, οι ένοπλες δυνάμεις της έχουν μεγάλες απώλειες, λένε οι ειδικοί του Γερμανικού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (DGAP), Christian Moelling και Andras Racz, σύμφωνα με το ZDF.
«Προφανώς, η αντεπίθεση δεν έχει βελτιώσει ακόμη την θέση της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης στρατηγικά.
Οι απώλειες είναι υψηλές», είπαν, προσθέτοντας ότι «οι μεμονωμένοι απελευθερωμένοι οικισμοί είναι είτε πολύ μικροί είτε δεν έχουν στρατηγική σημασία».
Οι ειδικοί του Γερμανικού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων σημείωσαν επίσης ότι η Ουκρανία δεν έχει δυνατότητες αποτελεσματικής αεράμυνας και αντιμετωπίζει έλλειμμα αεροπορίας.
Οι ουκρανικές δυνάμεις είναι «ουσιαστικά ανυπεράσπιστες» ενάντια της ρωσικής αεροπορίας, σημείωσαν οι ειδικοί.

Scott Ritter (Πρώην CIA): Ο Biden είναι πανικοβλημένος

Σε κατάσταση πανικού βρίσκεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden μετά τις δηλώσεις του Ρώσου Προέδρου Putin για καταστροφή στρατιωτικού εξοπλισμού της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας (ΝΑΤΟ) από τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατά την ουκρανική αντεπίθεση, επισήμανε ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ, Scott Ritter.
Ο Putin είπε ότι η Ρωσία καταστρέφει όλα όσα έδωσε το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.
Κοιτάξτε τον Biden: δεν μπορεί τώρα να κοιτάξει στα μάτια αυτούς που τον υποστηρίζουν χωρίς να πανικοβληθεί, υποστήριξε.
Ο Scott Ritter πιστεύει ότι ο φόβος εξαπλώνεται στην αμερικανική στρατιωτική-πολιτική ελίτ μετά από αυτές τις δηλώσεις του Ρώσου ηγέτη.
«Κοιτάξτε τη δυσαρέσκεια του πρώην αρχηγού των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη, δείτε τις δηλώσεις του πρώην αρχηγού της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ της CIA που μοιάζει με τρομαγμένο ελάφι που πετάει μπροστά από ένα αυτοκίνητο.
Κοιτάξτε τον αμερικανό βοηθό για την εθνική ασφάλεια τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Anthony Blinken: τρέχουν τρομοκρατημένοι», είπε ο πρώην αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών.

Alaudinov (Τσετσενική ειδική δύναμη Akhmat): Οι Ουκρανοί έχουν αποτύχει

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης δεν κατάφεραν να επιτύχουν αποτελέσματα σε κανέναν τομέα της επίθεσης, και ταυτόχρονα είχαν πολύ σοβαρές απώλειες, τόνισε ο Apty Alaudinov, αναπληρωτής διοικητής του 2ου Σώματος Στρατού, διοικητής των ειδικών δυνάμεων Akhmat.
Ο Ουκρανικός στρατός δεν έχει φτάσει ακόμη στο κύριο σημείο της άμυνάς μας, είναι ακόμη στο πρώτο κλιμάκιο της άμυνάς μας και υπέστη τέτοιες απώλειες που είναι πραγματικά τρομακτικές για τους Ουκρανούς.
Ότι και να πει κανείς, ο Ουκρανικός στρατός δεν έχει πετύχει ούτε ένα σοβαρό αποτέλεσμα σε οποιονδήποτε τομέα, το οποίο θα μπορούσε να παρουσιάσει ως νίκη σε αυτή την αντεπίθεση. Αποδεικνύεται ότι καταστράφηκε τεράστιος όγκος εξοπλισμού, εκπαιδευμένοι μαχητές έχουν ήδη σκοτωθεί, ανεπανόρθωτες οι απώλειες, συν αυτούς που τραυματίστηκαν σοβαρά.
Οι Ουκρανοί δεν περίμεναν ότι οι μονάδες μας ήταν πολύ καλά προετοιμασμένες, δεν υπολόγισαν ούτε τους πόρους μας, ούτε τις προετοιμασίες μας», πρόσθεσε ο Alaudinov.

Η Ρωσία δημιουργεί εφεδρεία με 114.000 στρατιώτες

Ο σχηματισμός των ρωσικών στρατιωτικών εφεδρειών που αριθμεί 114.000 ως μέρος ενός ξεχωριστού στρατού θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιουνίου ανέφερε ο ρώσος υπουργός άμυνας.
Με βάση το ρωσικό υπουργείο άμυνας…

- Ο ουκρανικός στρατός υπέστη σημαντικές απώλειες τις τελευταίες 16 ημέρες των πολεμικών επιχειρήσεων, «ο εχθρός μείωσε τη δραστηριότητά του, αυτή τη στιγμή ανασυντάσσεται»

- «Ο εχθρός έχει ακόμη τη δύναμη να πραγματοποιήσει περαιτέρω επιθετικές ενέργειες, παρά τις μεγάλες απώλειες τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε προσωπικό».

- Ρώσοι στρατιωτικοί προετοιμάζονται για τις ουκρανικές επιθέσεις, «βρίσκονται σε εξέλιξη προετοιμασίες για περαιτέρω επιθετικές ενέργειες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από την πλευρά μας».

Αναπλήρωση του ρωσικού στρατού

- Κάθε μέρα, κατά μέσο όρο 1.336 στρατιώτες υπογράφουν συμβάσεις για να υπηρετήσουν στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, ο στρατός ενισχύεται «στην πραγματικότητα, με ένα σύνταγμα κάθε μέρα».

Αποθέματα δυνάμεων

- Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις σχηματίζουν ενεργά εφεδρείες, τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε προσωπικό.
«Έως σήμερα, 114.000 άτομα έχουν καταταγεί με απευθείας συμβάσεις, συν άλλα 52.000 που είναι εθελοντές».

- Ο σχηματισμός των ρωσικών στρατιωτικών εφεδρειών ως μέρος ενός ξεχωριστού στρατού θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιουνίου, «πέντε συντάγματα αρμάτων μάχης θα δημιορυγηθούν».

- Σύντομα θα ολοκληρωθεί η συγκρότηση χωριστού σώματος στρατού, «ήδη έχουν στελεχωθεί πέντε συντάγματα σε ποσοστό άνω του 60%.

Καταστραμμένα Ουκρανικά όπλα

- Ο αριθμός των όπλων ξένης κατασκευής που παραδίδονται στην Ουκρανία δεν θα επηρεάσει σημαντικά τις πολεμικές επιχειρήσεις, «ειδικά αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των οχημάτων είναι προηγούμενης γενιάς».

- Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατέστρεψαν 246 ουκρανικά άρματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων 13 δυτικών αρμάτων μάχης.
«Συνολικά 81 τανκς προμηθεύτηκαν από τη Δύση, εκ των οποίων τα 13 καταστράφηκαν».

-Από τα δυτικής κατασκευής τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, τα 59 καταστράφηκαν.
Από τα 109 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Bradley που προμήθευσαν στην Ουκρανία τα 18 τέθηκαν εκτός μάχης.

Τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης αναγνωρίζουν τις επιτυχίες των ρώσων

Τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, εξηγώντας τα αδύναμα αποτελέσματα της ουκρανικής αντεπίθεσης, σημειώνουν την αποτελεσματικότητα των αμυντικών γραμμών που κατασκευάστηκαν από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, καθώς και την επιτυχία της χρήσης της αεροπορίας και του ηλεκτρονικού πολέμου.
Επιπλέον, κάποιοι επισημαίνουν τις γκάφες της Ουκρανίας και την έλλειψη ετοιμότητας των δυτικών υποστηρικτών.

Ουκρανία: Τα Abrams ...στην επόμενη αντεπίθεση

Οι Ουκρανοί παραδέχονται επί της ουσίας ότι η αποστολή των αμερικανικών αρμάτων μάχης παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες.
Το Κίεβο θα μπορούσε να αποκτήσει αμερικανικά άρματα μάχης Abrams στην …επόμενη αντεπίθεσή του, δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Dmytro Kuleba.
Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ισχυρίστηκε ότι «η Ουκρανία θα έχει όσες αντεπιθέσεις χρειαστεί».
Οι προμήθειες των αρμάτων μάχης Abrams είναι ένα έργο σε εξέλιξη, είπε.
«Εργαζόμαστε λοιπόν τώρα, αλλά έχοντας κατά νου ότι θα χρειαστούμε άρματα μάχης τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και άλλο εξοπλισμό για πιθανές μελλοντικές επιθέσεις», τόνισε.

Τι λένε οι ευρωπαίοι

«Ήταν ξεκάθαρο από την αρχή ότι η ουκρανική αντεπίθεση θα ήταν κάτι διαφορετικό από το φθινόπωρο του 2022.
Αυτή τη φορά, οι Ρώσοι είχαν μήνες να προετοιμάσουν και να κατασκευάσουν σε βάθος οχυρώσεις», γράφει το ελβετικό διαδικτυακό μέσο Watson.

Το ίδιο δήλωσε στον αέρα της ουγγρικής Inforádió και ο επικεφαλής του τμήματος στρατιωτικής εθνικής ασφάλειας του ουγγρικού Εθνικού Πανεπιστημίου Δημόσιας Διοίκησης, συνταγματάρχης Istvan Reshperger.
Ο ειδικός σημείωσε ότι δεν αναμένει «φαινόμενο ντόμινο» ακόμη και σε περίπτωση επιτυχημένης επίθεσης από την ουκρανική πλευρά και προέβλεψε απώλειες 25-50% του Ουκρανικού στρατού.

Η βρετανική εφημερίδα Financial Times, ειδικότερα, σημείωσε σχετικά το έργο του στρατηγού Surovikin ο οποίος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατάφερε να ενισχύσει την πρώτη γραμμή.
Οι FT έγραψαν ότι οι ισχυρότερες αμυντικές θέσεις που δημιουργήθηκαν από τον Surovikin μειώνουν τις πιθανότητες επιτυχίας της αντεπίθεσης της Ουκρανίας , η οποία θα είχε ως στόχο την αποκοπή του χερσαίου διαδρόμου κατά μήκος της ακτής της Θάλασσας του Azov προς την Κριμαία .

Για καινοτομίες στις ενέργειες των ρωσικών στρατευμάτων κάνει λόγο και το ελβετικό τηλεοπτικό μέσο RTS.
«Η ρωσική αεροπορία έχει προσαρμόσει τις τακτικές της για να μπορεί να επιτεθεί στις ουκρανικές δυνάμεις χωρίς τον κίνδυνο απώλειας αεροσκαφών.
Η Ρωσία χρησιμοποιεί περισσότερο βόμβες ολίσθησης, οι οποίες επιτρέπουν στα αεροσκάφη να ρίχνουν μια κεφαλή και να την στοχεύουν σε απόσταση έως και 50 χιλιομέτρων, αποφεύγοντας εχθρικά αντιαεροπορικά συστήματα»…
Τα ρωσικά στρατεύματα μπόρεσαν επίσης να βελτιώσουν σημαντικά τον συντονισμό τους όσον αφορά το πυροβολικό και την αεροπορική υποστήριξη.
Επιπλέον, εφιστάται η προσοχή στην αποτελεσματική χρήση των ελικοπτέρων.

Για τις ενέργειες της ρωσικής αεροπορίας γράφει και η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.
«Σύμφωνα με πολλές αναφορές, τα ελικόπτερα Ka-52 έπληξαν πολλά τεθωρακισμένα οχήματα με κατευθυνόμενους με λέιζερ πυραύλους Vikhr-1 από απόσταση 8 χιλιομέτρων.
Λειτουργούν σε χαμηλό υψόμετρο, λειτουργούν τη νύχτα, χρησιμοποιούν το έδαφος για να κρυφτούν πίσω από ένα λόφο ή δάσος.

Το χειρότερο σενάριο

Η ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidiano, αξιολογώντας την πορεία της αντεπίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, σημειώνει ότι η αρχική φάση της αντεπίθεσης «δεν έδωσε συμπεράσματα και προκάλεσε μεγάλη σύγχυση», αφού σε αρκετές κατευθύνσεις επίθεσης στο μέτωπο των 800 χιλιομέτρων «δεν μας επιτρέπουν να καταλάβουμε πολλά για την αναλογία ολόκληρης της επιχείρησης».
Η ουκρανική στρατιωτική ηγεσία ήθελε να αιφνιδιάσει τον ρωσικό στρατό, αλλά αυτό δεν επιτεύχθηκε…
Εκπρόσωποι της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης, παραδέχθηκαν ότι «με κάθε βήμα προς τα εμπρός, οι Ουκρανοί στρατιώτες εκτίθενται ολοένα και περισσότερο στη ρωσική δύναμη πυρός».
«Η ουκρανική επίθεση στηρίζεται στο πεζικό και οδεύει προς το χειρότερο σενάριο».

Μην υποτιμάτε τους Ρώσους

Ο συνταγματάρχης των αυστριακών ενόπλων δυνάμεων Μάρκους Ράισνερ δήλωσε σε συνέντευξή του στη γερμανική πύλη ειδήσεων T-Online ότι το μυστικό της επιτυχίας της άμυνας του ρωσικού στρατού, το οποίο «πολλοί παρατηρητές δεν περίμεναν από τους Ρώσους», σχετίζεται με την καλή προετοιμασία και χρήση όλων των διαθέσιμων δεξιοτήτων - ανάπτυξη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, κυρίως μαχητικά ελικόπτερα, αλλά και δημιουργία ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών.
Επιπλέον, ο Ράισνερ ανέφερε ότι η ηγεσία του ρωσικού στρατού, ακολουθώντας τη δυτική αρχή της κινητής άμυνας, τους τελευταίους μήνες δημιούργησε μικρότερους σχηματισμούς, για παράδειγμα, με τη μορφή διμοιριών εξοπλισμένων με κατευθυνόμενους αντιαρματικούς πυραύλους σε συνδυασμό με πυροβολικό.
«Οι Ρώσοι το έκαναν πολύ έξυπνα», είπε ο Ράισνερ.
Δεν πρέπει κανείς να «υποτιμά τους Ρώσους, οι ρώσοι δεν είναι κλόουν».

Η Δύση δεν μπορεί να συγκρουστεί με την Ρωσία

Η Δύση γνωρίζει καλά ότι η Ουκρανία δεν έχει στην πραγματικότητα καμία πιθανότητα να πετύχει σε μια σύγκρουση με τη Ρωσία αναφέρει ο Lucas Leiros σε άρθρο για το InfoBRICS .
«Το ΝΑΤΟ δεν αναμένει καμία νίκη για την Ουκρανία, αλλά μόνο μια προσπάθεια εκ μέρους της μαριονέτας του να προκαλέσει φθορά στον μεγάλο γεωπολιτικό εχθρό της Δύσης.
Μόλις οι ουκρανικές δυνάμεις αποδειχθούν ανίκανες να συνεχίσουν να αντιστέκονται, τα δυτικά όπλα θα σταματήσουν και η Ουκρανία θα καταρρεύσει…
Η απόφαση της Ουκρανίας να συμμετάσχει στη σύγκρουση δεν ήταν ανεξάρτητη: Η Ουκρανία υπάκουσε στις εντολές που επιβλήθηκαν από το ΝΑΤΟ και τώρα απαιτεί όπλα ώστε αυτές οι οδηγίες να συνεχίσουν να εφαρμόζονται.
Η Ουκρανία δεν έχει κυριαρχία.
Χωρίς αυτή τη σχέση πλήρους υποταγής στη Δύση, το Κίεβο δεν θα μπορούσε ποτέ να απαιτήσει την προμήθεια όπλων από τους εταίρους του, αφού, ως "κυρίαρχο κράτος", θα ήταν υποχρεωμένο να καλύψει τις αμυντικές δαπάνες, χωρίς να εξαρτάται από άλλους χώρες».
Οι ουκρανικές αρχές κρύβουν την αλήθεια από τον λαό, αλλά σκόπιμα συνήψαν συμφωνία με την Δύση… για να διεξαγάγουν μια σύγκρουση που δεν μπορεί να κερδηθεί.

Ukraine-31.jpg

SU35_1.png

1394551.jpg
1818331769_0_99_2500_1505_640x0_80_0_0_044ccbdf86bb6a2ce43df67ddf78dc5b.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης