Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σερβία: Εκτός κυβέρνησης ο υπουργός Οικονομίας που ζήτησε κυρώσεις κατά της Ρωσίας - Απομακρύνθηκε ομόφωνα

Σερβία: Εκτός κυβέρνησης ο υπουργός Οικονομίας που ζήτησε κυρώσεις κατά της Ρωσίας - Απομακρύνθηκε ομόφωνα
Ο Σέρβος πρόεδρος Vucic έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι η χώρα του θα συνεχίσει την πολιτική της στρατιωτικής ουδετερότητας
«Κόπηκε» μετά τις δηλώσεις περί επιβολής κυρώσεων κατά της Ρωσίας ο Σέρβος Υπουργός Οικονομίας, Rade Basta καθώς η αντιρωσική του στάση έρχεται σε αντίθεση με το κυβερνών κόμμα στη χώρα.
Ειδικότερα, ο πρώην πλέον- υπουργός Οικονομίας της Σερβίας απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του μετά από αίτημα του Πρώτου Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών και του αρχηγού του κόμματος Ενωμένη Σερβία, ανέφερε η Vecherne Novosti.
"Σε αίτημα που εστάλη στην πρωθυπουργό οι δύο ανέφεραν ότι ο Basta έχει προθεσμία για να παραιτηθεί από όλες τις θέσεις στις οποίες είχε προταθεί από τον συνασπισμό τους, συμπεριλαμβανομένης της θέση του υπουργού".
Ο Basta εκδιώχθηκε από την «Ενωμένη Σερβία», μετά τις εκκλήσεις του για επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
Τον Απρίλιο ο πολιτικός απομακρύνθηκε ομόφωνα από τη θέση του αντιπροέδρου του κόμματος, αφού οι δηλώσεις του έρχονται σε αντίθεση με το πρόγραμμα της πολιτικής δύναμης και την πορεία της κυβέρνησης.
Ο Σέρβος πρόεδρος Vucic έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι η χώρα του θα συνεχίσει την πολιτική της στρατιωτικής ουδετερότητας και θα προσπαθήσει να αντέξει «όσο μπορεί» χωρίς να επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
Η σύγκρουση στην Ουκρανία, κατά τη γνώμη του, εξελίσσεται σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο και οι δυτικές χώρες αυξάνουν την πίεση στο Βελιγράδι λόγω της άρνησής τους να υποστηρίξουν τα αντιρωσικά μέτρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης