Τελευταία Νέα
Διεθνή

Και ενώ ο Cameron λέει, «Συγγνώμη... γράψτε λάθος» για την πανδημία, η Ευρώπη ασχολείται με θεραπείες τρανσέξουαλ για παιδιά

Και ενώ ο Cameron λέει, «Συγγνώμη... γράψτε λάθος» για την πανδημία, η Ευρώπη ασχολείται με θεραπείες τρανσέξουαλ για παιδιά
Παράξενα πράγματα συμβαίνουν στην Ευρώπη...
Σχετικά Άρθρα
Ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου David Cameron παραδέχτηκε την περασμένη εβδομάδα ότι η κυβέρνησή του έκανε «λάθος» καθώς απέτυχε όπως είπε να προετοιμαστεί επαρκώς για την πανδημία του κορωνοϊού και αντ' αυτού εστίασε σε σενάρια που αφορούσαν στη γρίπη και άλλες αναπνευστικές ασθένειες. Την ίδια ώρα, η Ευρώπη έχει εστιάσει τώρα σε ένα άλλο ζήτημα... που αφορά στη θεραπεία των ανηλίκων για μετάβαση τους ως τρανσέξουαλ.
«Έπρεπε να είχαμε κάνει περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με την ασυμπτωματική μετάδοση», είπε ο Cameron, ο οποίος υπηρέτησε ως πρωθυπουργός από το 2010 έως το 2016 μιλώντας στην επιτροπή έρευνας για τον Covid-19 του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ο David Cameron είναι ο πρώτος πολιτικός που έδωσε κατάθεση στην πολυαναμενόμενη έρευνα, η οποία ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα και επιδιώκει να αποκαλύψει τα λάθη που έγιναν και τα διδάγματα που πρέπει να αντληθούν από τον χειρισμό της πανδημίας Covid-19 από τη Βρετανία. Περισσότεροι από 227.000 θάνατοι έχουν καταγραφεί στη Βρετανία με τον Covid-19 από τότε που ο ιός καταγράφηκε για πρώτη φορά εκεί στις αρχές του 2020.
Οι επικριτές της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανικής Ιατρικής Ένωσης, η οποία εκπροσωπεί γιατρούς, όπως και ανώτερους Συντηρητικούς, πρέπει να λογοδοτήσουν για την απόφασή τους να προβούν σε βαθιές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες τη δεκαετία του 2010. 
Ο πρώην πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τις κρατικές περικοπές στις δαπάνες για τη δημόσια υγεία, λέγοντας ότι ήταν «απολύτως απαραίτητες» προκειμένου να τιθασεύσουν τα οικονομικά του Ηνωμένου Βασιλείου, προσθέτοντας ότι υπήρχαν «πραγματικές προθεσμιακές αυξήσεις» κάθε χρόνο όσον αφορά την υγειονομική περίθαλψη.

Τι συμβαίνει με τις θεραπείες τρανσέξουαλ

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, πέντε χώρες - το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σουηδία, η Φινλανδία, η Νορβηγία και η Γαλλία - προειδοποιούν τώρα τους γιατρούς τους να είναι προσεκτικοί στη θεραπεία των ανηλίκων, επικαλούμενη έλλειψη στοιχείων ότι τα οφέλη της θεραπείας τρανς υπερτερούν των κινδύνων.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι Εθνικές Υπηρεσίες Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου περιόρισαν τη χρήση αναστολέων της εφηβείας σε κλινικές δοκιμές , απαγορεύοντας ουσιαστικά τη χρήση τους σε παιδιά.
«Αυτές οι χώρες έχουν κάνει συστηματικές αναθεωρήσεις αποδεικτικών στοιχείων», δήλωσε ο ερευνητής φροντίδας τρανσέξουαλ Leor Sapir στη δεξαμενή σκέψης του Ινστιτούτου Μανχάταν. «Διαπίστωσαν ότι οι μελέτες που αναφέρονται για την υποστήριξη αυτών των ιατρικών παρεμβάσεων είναι πολύ αναξιόπιστες και οι κίνδυνοι είναι πολύ σοβαροί».
Από την άλλη πλευρά, πολιτείες όπως η Νέα Υόρκη έχουν εκδώσει οδηγίες που επιτρέπουν στους δασκάλους να κρατούν μυστική τη μετάβαση του φύλου ενός παιδιού από τους γονείς τους. Σύμφωνα με την καθοδήγηση, ορισμένοι μαθητές «δεν έχουν μιλήσει με τις οικογένειές τους για την ταυτότητα φύλου τους λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια ή έλλειψης αποδοχής και μπορεί να ξεκινήσουν τη μετάβασή τους στο σχολείο χωρίς τη γνώση των γονέων/κηδεμόνων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης