Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ξεκόβει ο Scholz: Δεν μπαίνει στο ΝΑΤΟ τώρα η Ουκρανία – Δεύτερη μετά τις ΗΠΑ η Γερμανία σε βοήθεια

Το ξεκόβει ο Scholz: Δεν μπαίνει στο ΝΑΤΟ τώρα η Ουκρανία – Δεύτερη μετά τις ΗΠΑ η Γερμανία σε βοήθεια
Να μην παγώσει η στρατιωτική σύγκρουση, δεν θα φέρει την ειρήνη είπε ο Γερμανός καγκελάριος
Απλά, κατηγορηματικά και… γερμανικά ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz ξεκόβει κάθε σενάριο ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, υποστηρίζοντας πως το Βερολίνο θα παράσχει μακροπρόθεσμες εγγυήσεις ασφαλείας.
«Πρέπει να ρίξουμε μια σοβαρή ματιά στην τρέχουσα κατάσταση» είπε μιλώντας στο γερμανικό Κοινοβούλιο ο Scholz, αναφέροντας πως η κυβέρνηση του Κιέβου αναγνωρίζει και η ίδια ότι δεν είναι σε θέση να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ όσο συνεχίζεται πόλεμος με τη Ρωσία.
Όπως είπε ο Scholz, πρέπει να διασφαλιστεί ότι ο πόλεμος δεν θα οδηγήσει σε μια κλιμάκωση μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας.
«Δεν έχει συμβεί και δεν θα συμβεί» τόνισε ο Γερμανός καγκελάριος.

Ο στόχος

«Συνεπώς, προτείνω στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ να εστιάσουμε στην κορυφαία προτεραιότητα, στην ενίσχυση της μαχητικής ικανότητας της Ουκρανίας» ανέφερε ο Γερμανός καγκελάριος, επισημαίνοντας πως τόσο το Βερολίνο όσο και οι εταίροι στη G7 και στην ΕΕ, εργάζονται προκειμένου να διασφαλίσουν μακροπρόθεσμες εγγυήσεις ασφαλείας για το Κίεβο.
«Στόχος μας είναι… η βιώσιμη στρατιωτική υποστήριξη της Ουκρανίας, μεταξύ άλλων με σύγχρονα δυτικά όπλα, και η ενίσχυση της οικονομικής ανθεκτικότητας της Ουκρανίας καθώς αμύνεται ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα», είπε ο Scholz.

Βοήθεια 16,8 δις ευρώ

Μάλιστα ο Scholz υπογράμμισε πως μέχρι στιγμής η Γερμανία έχει συνδράμει με βοήθεια ύψους 16,8 δισεκατομμυρίων ευρώ την Ουκρανία.
«Είμαστε δεύτεροι, μετά τις ΗΠΑ, όσον αφορά το ύψος της βοήθειας» υπογράμμισε ο Γερμανός καγκελάριος, τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή η Δύση προμηθεύει το Κίεβο «με ότι αυτό χρειάζεται αυτή τη στιγμή, όπως τανκ, συστήματα αεράμυνας και πυρομαχικά».

Δεν θα φέρει ειρήνη

Επιπλέον, ο Γερμανός καγκελάριος τάχθηκε κατά του σεναρίου να παγώσει η σύγκρουση, αναφέροντας πως αυτή δεν πρόκειται να φέρει την ειρήνη.
«Η επίτευξη της ειρήνης δεν θα πρέπει να είναι αντίθετη με τα όσα προβλέπει ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών» είπε ο Scholz, αναφέροντας πως την θέση αυτή έχει ήδη επικοινωνήσει και στην Κίνα.
«Προέτρεψα την Κίνα να χρησιμοποιήσει την επιρροή της στη Ρωσία προς αυτήν την κατεύθυνση» υπογράμμισε ο Γερμανός καγκελάριος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης