Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Οι ΗΠΑ παίζουν με το Διεθνές Δίκαιο και οδηγούν τα Βαλκάνια σε μία νέα καταστροφή

Ρωσία: Οι ΗΠΑ παίζουν με το Διεθνές Δίκαιο και οδηγούν τα Βαλκάνια σε μία νέα καταστροφή
Η Ρωσία καταγγέλλει ότι οι ΗΠΑ και η ΕΕ συνεχίζουν να κλείνουν τα μάτια στις ανατρεπτικές ενέργειες του πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου Albin Kurti
Σχετικά Άρθρα
Η Δύση παίζει με το διεθνές δίκαιο σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει εναλλακτικούς τρόπους επίλυσης του προβλήματος του Κοσσυφοπεδίου, και αυτό μπορεί να οδηγήσει την περιοχή σε τροχιά καταστροφής, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova την Τετάρτη (21/6/2023).
Η Ρωσίδα αξιωματούχος υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ και η ΕΕ συνεχίζουν να κλείνουν τα μάτια στις ανατρεπτικές ενέργειες του πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου Albin Kurti και σκόπιμα οδηγούν τη διευθέτηση σε αδιέξοδο προκειμένου να «αναγκάσουν τους Σέρβους να εγκαταλείψουν τα ζωτικά τους συμφέροντα».
«Από τον Απρίλιο του 2013, η Πρίστινα αποφεύγει τις δεσμεύσεις της προς τους σερβικούς δήμους στο Κοσσυφοπέδιο.
Αντί να πιέζουν τους Κοσοβάρους, οι μεσολαβητές των ΗΠΑ θέτουν τις βάσεις για να μειώσουν ριζικά την εξουσία της σερβικής αυτοδιοίκησης», είπε η Zakahrova.
«Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, υπάρχει αυξανόμενος κίνδυνος η Δύση παίζοντας με το διεθνές δίκαιο με στόχο να δημιουργήσει εναλλακτικές επιλογές για την επίλυση του προβλήματος του Κοσσυφοπεδίου, να οδηγήσει την περιοχή σε μια νέα καταστροφή».
Πάντως η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αναγνώρισε, πως το ψήφισμα 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ θα μπορούσε να αποτελέσει αξιόπιστη βάση για την επίλυση της κρίσης σε διαπραγματεύσεις μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης