Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αγωγή στην Amazon από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου για παραπλανητικές τακτικές

Αγωγή στην Amazon από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου για παραπλανητικές τακτικές
Η Amazon ακολούθησε τακτικές εξαπάτησης προκειμένου καταναλωτές να εγγραφούν στο επί πληρωμή πρόγραμμα Prime χωρίς να μπορούν να ακυρώσουν την συνδρομή τους

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου μήνυσε την Τετάρτη (21/6) την Amazon καθώς ο κολοσσών των λιανικών πωλήσεων από το διαδίκτυο εξαπάτησε σκόπιμα εκατομμύρια καταναλωτές να εγγραφούν στο βασικό πρόγραμμα Prime και «σαμποτάρει» τις προσπάθειές τους να ακυρώσουν.

Η Amazon παραβίασε τους κανόνες της Επιτροπής καθώς και το Νόμο για την Επαναφορά της Εμπιστοσύνης των αγοραστών στο Διαδίκτυο χρησιμοποιώντας τα λεγόμενα σκοτεινά μοτίβα ή παραπλανητικές τακτικές σχεδιασμού που προορίζονται να οδηγήσουν τους χρήστες σε μια συγκεκριμένη επιλογή, ξοδεύοντας με αυτό τον τρόπο χρήματα.

Ως αποτέλεσμα της μήνυσης, μετοχή της Amazon εμφανίζεται σήμερα (21/6) να έχει υποχωρήσει κατά 1.75 μονάδες στη Wall Street, παρόλα αυτά η εταιρεία ακόμα δεν έχει σχολιάσει τις νομικές ενέργειες της Επιτροπής Εμπορίου (FTC).

Πρόκειται για την τρίτη αγωγή που καταθέτει η FTC κατά της Amazon τον τελευταίο μήνα. Η Amazon στα τέλη Μαΐου συμφώνησε να πληρώσει στην Επιτροπή περισσότερα από 30 εκατομμύρια δολάρια για παρόμοιες υποθέσεις που αφορούσαν κενά απορρήτου στις υπηρεσίες Alexa και Ring. Η Amazon τότε είχε ανακοινώσει ότι διαφωνεί με τους ισχυρισμούς της FTC, αλλά εξαναγκαστηκέ σε συμβιβασμό για να τραβήξει το θέμα από τα φώτα της δημοσιότητας. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης