Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκρηξη προκάλεσε πυρκαγιά σε διυλιστήριο στη Ρουμανία - Αναφορές για πολλούς τραυματίες

Έκρηξη προκάλεσε πυρκαγιά σε διυλιστήριο στη Ρουμανία - Αναφορές για πολλούς τραυματίες
Βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media δείχνουν μαύρους καπνούς να έχουν σκεπάσει το σημείο
Στο σημείο επιχειρούν περισσότεροι από 70 πυροσβέστες, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί θύματα, σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής. «Έχουμε πληροφορίες ότι υπήρχαν τρεις εργαζόμενοι στο εργοστάσιο υδρογονοπυρόλυσης, οι οποίοι, ευτυχώς, φαίνεται ότι απομακρύνθηκαν όταν σημειώθηκε η έκρηξη. Αυτή τη στιγμή επεμβαίνουμε με εννέα πυροσβεστικά οχήματα, ενώ υπάρχουν και πολλά ασθενοφόρα. Επιπλέον, διατάχθηκαν πρόσθετα μέτρα για να έρθουν σε βοήθεια άλλα εννέα ειδικά πυροσβεστικά οχήματα από το Βουκουρέστι και άλλες περιοχές» σημείωσε η εκπρόσωπος της πυροσβεστικής της Κοστάντζας.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κινητοποιήθηκαν γρήγορα για την κατάσβεση της φωτιάς και την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων τόσο στο διυλιστήριο όσο και στο περιβάλλον. Το θετικό, σύμφωνα με τις αρχές, είναι πως ο άερας κατευθύνει τον καπνό προς τη Μαύρη Θάλασσα και, κατά συνέπεια, δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Η αιτία της έκρηξης δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί και διεξάγονται έρευνες για να διαπιστωθούν οι παράγοντες που οδήγησαν στην έκρηξη.

Οι αρχές διαβεβαίωσαν το κοινό ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής και του περιβάλλοντος. Οι διαδικασίες εκκένωσης, εάν κριθεί απαραίτητο, θα εφαρμοστούν άμεσα για τους κατοίκους των γύρω περιοχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης