Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θέλει να πλήξει την Ρωσία με 11ο πακέτο κυρώσεων η Ευρωπαϊκή Ένωση

Θέλει να πλήξει την Ρωσία με 11ο πακέτο κυρώσεων η Ευρωπαϊκή Ένωση
Συμφώνησαν οι πρέσβεις της ΕΕ για νέες κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας - «Πλήγμα» στον Putin βλέπει η Von der Leyen
Σε συμφωνία για το 11ο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας κατέληξαν οι πρεσβευτές των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, όπως ανακοίνωσε η σουηδική προεδρία της Ε.Ε.

«Σήμερα, οι πρεσβευτές της Ε.Ε. συμφώνησαν για το 11ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Το πακέτο περιλαμβάνει μέτρα που στοχεύουν στην πάταξη της παράκαμψης των κυρώσεων και μεμονωμένες καταχωρίσεις», ανέφερε η σουηδική προεδρία μέσω Twitter.

Von der Leyen Πλήγμα στην πολεμική μηχανή των Ρώσων

«Χαιρετίζω την πολιτική συμφωνία για την ενδέκατη δέσμη κυρώσεων» τόνισε σε ανάρτησή της η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σημείωσε, δε, ότι το νέο πακέτο περιοριστικών μέτρων «θα προκαλέσει περαιτέρω πλήγμα στην πολεμική μηχανή του Πούτιν με αυστηρότερους περιορισμούς στις εξαγωγές, στοχεύοντας οντότητες που υποστηρίζουν το Κρεμλίνο».

«Το εργαλείο μας για την καταπολέμηση της καταστρατήγησης θα αποτρέψει τη Ρωσία από το να έχει στα χέρια της προϊόντα που υπόκεινται σε κυρώσεις» κατέληξε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι πρότινος οι 27 της ΕΕ δεν είχαν καταφέρει να έρθουν σε συμφωνία για τις κυρώσεις στη Ρωσία, λόγω των αντιρρήσεων που προέβαλλαν η Ελλάδα και η Ουγγαρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης