Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβα από Times: Εκατοντάδες μισθοφόροι εκπαιδεύονται στην Πολωνία για να επιτεθούν στη Λευκορωσία

Βόμβα από Times:  Εκατοντάδες μισθοφόροι εκπαιδεύονται στην Πολωνία για να επιτεθούν στη Λευκορωσία
Λευκορώσοι εξόριστοι μαχητές εκπαιδεύονται στην πόλη Poznan της Πολωνίας προκειμένου να επιτεθούν στη Λευκορωσία
Σχετικά Άρθρα
Επέκταση του πολέμου στη σύμμαχο της Ρωσίας, Λευκορωσία, σχεδιάζει η Δύση, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα – βόμβα των Times.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, εξόριστοι Λευκορώσοι μαχητές εκπαιδεύονται στην πολωνική επικράτεια ως προετοιμασία για μια μελλοντική εξέγερση στη χώρα τους.
Πρόκειται για την ομάδα «Bypol», μια εξτρεμιστική πολιτοφυλακή που συμμετείχε ενεργά στην απόπειρα «έγχρωμης επανάστασης» το 2020, η οποία εδρεύει στην πολωνική πόλη Poznan, όπου πραγματοποιείται ένα έντονο στρατιωτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης.
Μάλιστα σύμφωνα με τους Times, οι μαχητές που εκπαιδεύονται στην περιοχή ανέρχονται σε εκατοντάδες.
Το πρόγραμμα έχει αρχίσει εδώ και πολλούς μήνες με πολλούς Λευκορώσους, που θέλουν να δώσουν δυναμική απάντηση στη «σταλινική εκστρατεία βασανιστηρίων και κράτησης του προέδρου Aleksandr Lukashenko».
Η εφημερίδα πήρε συνέντευξη από μία 42χρονη εξόριστη με τον κωδικό «Predator», που συμμετέχει στην εκπαίδευση.
Η 42χρονη αναφέρει ότι είναι μητέρα ενός παιδιού που αγνοεί πως αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε στρατιωτικό πρόγραμμα.
Η ίδια αιτιολογεί την παρουσία της στο στρατιωτικό πρόγραμμα, λέγοντας πώς θέλει να προετοιμάσει τον αγώνα για τη Λευκορωσία.

Η εξέγερση του 2020


Όπως εξηγεί ο γεωπολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής Lucas Leiroz, πρόκειται για γνωστή στρατηγική των δυτικών μέσων ενημέρωσης.
Χρησιμοποιούν τη συναισθηματική φόρτιση για να παρουσιάσουν την πλευρά, που υποστηρίζουν ως θύμα καταπίεσης και παράδειγμα ηρωισμού και ανθεκτικότητας.
Οι μαζικές διαδηλώσεις του 2020 ήταν το αποτέλεσμα ενός δυτικού σχεδίου για την ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης του Lukashenko και την αντικατάστασή του με την υποψήφια της φιλοδυτικής αντιπολίτευσης Svetlana Tikhanovskaya.
Οι δυνάμεις ασφαλείας της Λευκορωσίας ήταν αποφασιστικές στην εξουδετέρωση της απειλής που υποστηρίχθηκε από τη Δύση και, όπως σε περιπτώσεις αποτυχημένων επιχειρήσεων αλλαγής καθεστώτος, οι ΗΠΑ θεώρησαν την εκλογική νίκη του Lukashenko ως παράνομη και δόλια, δείχνοντας την Tikhanovskaya με έδρα τη Λιθουανία ως την πραγματική νικήτρια.

Επιχειρεί ως τρομοκρατική οργάνωση

Εκείνη την εποχή, δημιουργήθηκε η ομάδα Bypol, που συγκροτήθηκε από αρκετούς αντιφρονούντες πρώην μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.
Η Bypol είχε αναλάβει ενεργό έργο πολιτοφυλακής, πολεμώντας τις δυνάμεις ασφαλείας.
Η ομάδα επικαλείται την υποτιθέμενη «αναγκαιότητα» να αντιμετωπίσει την «κρατική βία» της κυβέρνησης, λαμβάνοντας οικονομική και υλικοτεχνική υποστήριξη από τις δυτικές δυνάμεις για αυτό.
Ως αποτέλεσμα της νίκης του Lukashenko, τα περισσότερα μέλη της Bypol μετανάστευσαν σε γειτονικές χώρες εχθρικές προς το Μινσκ, όπως η Πολωνία, η Ουκρανία, η Λετονία, η Λιθουανία και η Τσεχία.
Αυτό δεν εμπόδισε την ομάδα από το να πραγματοποιεί αποστολές σαμποτάζ και πραγματικών μαχών στο έδαφος της Λευκορωσίας, προχωρώντας ακόμη και σε επίθεση με drone σε ρωσικό ραντάρ A-50 στην αεροπορική βάση Machulishchy.
Ωστόσο, οι λευκορωσικές δυνάμεις ασφαλείας παρακολουθούσαν στενά τις δραστηριότητες της πολιτοφυλακής και ήταν αποτελεσματικές στην αποτροπή της καταστροφής.
Στην πράξη, η Bypol είναι μια συνηθισμένη τρομοκρατική οργάνωση, η οποία δρα όπως κάθε άλλη εξτρεμιστική ομάδα στον κόσμο, χρησιμοποιώντας τον τρόμο ως πολιτικό εργαλείο και προκαλώντας ζημιά σε απλούς πολίτες κατά τις παράνομες επιδρομές της, εξηγεί ο Leiroz.
Αλλά η Δύση στηρίζει ανοιχτά τα τελευταία χρόνια τρομοκρατικές νεοναζιστικές ομάδες, όπως οι Azov, ο Right Sector και το Aidar της Ουκρανίας, γεγονός που δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι παρέχει την ίδια υποστήριξη στην Bypol.

Κίνδυνος πολύ σοβαρής κλιμάκωσης

Στην πραγματικότητα οι στόχοι των τρομοκρατών είναι οι γεωπολιτικοί εχθροί του ΝΑΤΟ, οπότε καθίσταται προφανές ποιος είναι ο κύριος καθοδηγητής των συγκεκριμένων ενεργειών.
Το πρόβλημα είναι ότι εν μέσω του τρέχοντος σεναρίου εντάσεων, κάθε λάθος υπολογισμός θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρή κλιμάκωση.
Η Λευκορωσία έχει γίνει στόχος επανειλημμένων τρομοκρατικών επιθέσεων από την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Το Μινσκ εμπλέκεται με δευτερεύοντα τρόπο στην επιχείρηση, επιτρέποντας μόνο στα ρωσικά στρατεύματα να χρησιμοποιήσουν το έδαφός του για να εισέλθουν στην εχθρική χώρα, χωρίς να στέλνει στρατιώτες και όπλα απευθείας.
Η στάση της Λευκορωσίας είναι θεμιτή, δεδομένου ότι μαζί με τη Ρωσία διατηρούν μια συλλογική αμυντική συνθήκη εντός του καθεστώτος της Ένωσης των δύο χωρών.
Αυτό σημαίνει ότι οι δυτικές προκλήσεις κατά του συμμάχου της Ρωσίας είναι πιθανό να απαντηθούν και από την ίδια τη Μόσχα.
Και, με την ίδια έννοια, λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται για χώρες του ΝΑΤΟ που εκπαιδεύουν, υποστηρίζουν και στέλνουν τρομοκράτες στη Λευκορωσία, η ενδεχόμενη κοινή απάντηση του Μινσκ και της Μόσχας θα μπορούσε να στραφεί ακόμη και κατά του ΝΑΤΟ, κάτι που θα ενέχει τον κίνδυνο πυρηνικής κλιμάκωσης.
Αυτό απλώς καθιστά ακόμη πιο θεμιτό για το Μινσκ να φιλοξενεί ρωσικά πυρηνικά όπλα στο έδαφός του.
Η Λευκορωσία λαμβάνει προληπτικά μέτρα για να αποτρέψει τις εχθρικές χώρες από την υλοποίηση των πολεμικών τους σχεδίων εναντίον της χώρας προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση, καθώς οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστροφικές.
Υπό αυτό το πρίσμα θα πρέπει κάποιος να δει και τη μεταφορά ρωσικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία, καθώς το δημοσίευμα των Times έρχεται να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες περί δυτικής εμπλοκής στη σύμμαχο της Ρωσίας, ως βήμα για την επέκταση του πολέμου.
times.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης