Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία ζητά επιπλέον 6 δισ. δολ. από τη Δύση: Το μεγαλύτερο project ανοικοδόμησης μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Η Ουκρανία ζητά επιπλέον 6 δισ. δολ. από τη Δύση: Το μεγαλύτερο project ανοικοδόμησης μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
Ο Ουκρανός πρόεδρος υπογράμμισε πως το Κίεβο χρειάζεται συγκεκριμένες δεσμεύσεις για έργα που θα βοηθήσουν την Ουκρανία όχι μόνο να ανακάμψει αλλά και να εκσυγχρονιστεί περαιτέρω
Σχετικά Άρθρα
Επιπλέον 6 δισ. δολ. ζητά από τη Δύση η Ουκρανία για την ανοικοδόμηση της τους επόμενους 12 μήνες, επισημαίνοντας ότι το Κίεβο πρέπει να προχωρήσει στο μεγαλύτερο έργο ανοικοδόμησης στην Ευρώπη με τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Σε διάσκεψη στο Λονδίνο, όπου η Βρετανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση υποσχέθηκαν πρόσθετη βοήθεια δισεκατομμυρίων δολαρίων, η Ουκρανία δήλωσε ότι χρειάζεται ακόμη περισσότερα κεφάλαια, αλλά και δεσμεύσεις για συγκεκριμένα έργα, όχι μόνο για να ανακάμψει αλλά και για να εξελιχθεί σε ένα ισχυρό μέλος του δυτικού κόσμου.
Ο Ουκρανός πρωθυπουργός, Denys Shmyhal, ανέφερε ότι το κόστος ανέρχεται σε περισσότερα από 6 δισ. δολάρια για τους επόμενους 12 μήνες, ένα έλλειμμα που δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να καλύψει κατά τη διάρκεια της διάσκεψης, όπου η Βρετανία ελπίζει ότι θα εδραιώσει τη θέση της ως κορυφαίου υποστηρικτή του Κιέβου.
«Έχουμε θέσει έναν φιλόδοξο στόχο να εξασφαλίσουμε υποσχέσεις για το ποσό αυτό ως αποτέλεσμα αυτής της διάσκεψης», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ενώ εξέφρασε ευχαριστίες για τη μέχρι τώρα υποστήριξη, ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky, υπογράμμισε πως το Κίεβο χρειάζεται συγκεκριμένες δεσμεύσεις για έργα που θα βοηθήσουν την Ουκρανία όχι μόνο να ανακάμψει αλλά και να εκσυγχρονιστεί περαιτέρω.
Έπειτα από σχεδόν 16 μήνες πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας που κατέστρεψε σπίτια, νοσοκομεία και άλλες κρίσιμες υποδομές, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Rishi Sunak, άνοιξε τη διάσκεψη με απευθύνοντας έκκληση προς τις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις να κάνουν περισσότερα για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση.
Αντιμετωπίζοντας τη βασική δυσκολία για τις περισσότερες εταιρείες που θέλουν να επενδύσουν στην Ουκρανία -την ασφάλιση έναντι πολεμικών ζημιών και καταστροφών- ο Sunak ανακοίνωσε το πλαίσιο της Διάσκεψης του Λονδίνου για την ασφάλιση πολεμικών κινδύνων, το οποίο θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για την απορρύθμιση των επενδύσεων, αν και δεν έδωσε πολλές λεπτομέρειες.
«Μαζί με τους συμμάχους μας θα διατηρήσουμε την υποστήριξή μας για την άμυνα της Ουκρανίας και για την αντεπίθεση και θα σταθούμε στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο διάστημα χρειαστεί, καθώς συνεχίζει να κερδίζει αυτόν τον πόλεμο» δήλωσε ο Sunak στο συνέδριο, στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 φορείς λήψης αποφάσεων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το πλαίσιο της Διάσκεψης του Λονδίνου ήταν «ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για να βοηθηθούν οι ασφαλιστές να αναλάβουν επενδύσεις στην Ουκρανία, απομακρύνοντας ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια και δίνοντας στους επενδυτές την εμπιστοσύνη που χρειάζονται για να δράσουν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης