Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sunak (Μ. Βρετανία): Η Ρωσία πρέπει να πληρώσει για την καταστροφή της Ουκρανίας

Sunak (Μ. Βρετανία): Η Ρωσία πρέπει να πληρώσει για την καταστροφή της Ουκρανίας
Αναζητούμε νόμιμες οδούς προκειμένου να χρησιμοποιήσουμε τα ρωσικά asset για αυτό το σκοπό είπε ο Sunak
Η Ρωσία πρέπει να πληρώσει για την καταστροφή της Ουκρανίας υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Rishi Sunak κατά την παρέμβαση στη δεύτερη διάσκεψη δωρητών για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας που γίνεται στο Λονδίνο.
«Είναι σαφές ότι η Ρωσία πρέπει να πληρώσει για την καταστροφή που έχει προκαλέσει.
Εργαζόμαστε με τους συμμάχους για να εξερευνήσουμε νόμιμες οδούς για να χρησιμοποιήσουμε τα ρωσικά asset.
Και τη Δευτέρα, δημοσιεύουμε νέα νομοθεσία που θα μας επιτρέψει να διατηρήσουμε τις κυρώσεις μέχρι να πληρώσει η Ρωσία» επισήμανε ο Βρετανός πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι πριν ξεσπάσει ο πόλεμος, η οικονομία της Ουκρανίας εξελισσόταν σε μια τεράστια επενδυτική ευκαιρία.
Ωστόσο, όπως είπε, «ευκαιρίες ακόμα υπάρχουν για την Ουκρανία».
«Στην πραγματικότητα ο πόλεμος απέδειξε μόνο πόσα έχει να προσφέρει η Ουκρανία» επισήμανε ο Βρετανός πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η Μ. Βρετανία θα συνεχίσει να στηρίζει την ουκρανική οικονομία.
«Σε διάστημα τριών ετών, θα παράσχουμε εγγυήσεις δανείων ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων» ανέφερε ο Sunak, υπογραμμίζοντας πως το ΔΝΤ τοποθετεί 15 δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία για τα επόμενα 4 χρόνια ως μέρος της δέσμευσης της G7, εταίρων και θεσμών για μια συνολική βοήθεια ύψους 115 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης