Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία εντάσσει τα Leopard 2 στο κόκκινο βιβλίο... στα είδη προς εξαφάνιση - Σοκαρισμένοι οι Γερμανοί από τις καταστροφές στην Ουκρανία

Η Ρωσία εντάσσει τα Leopard 2 στο κόκκινο βιβλίο... στα είδη προς εξαφάνιση - Σοκαρισμένοι οι Γερμανοί από τις καταστροφές στην Ουκρανία
H Ουκρανία έχει χάσει πάνω από έξι άρματα μάχης: ορισμένα καταστράφηκαν, ενώ άλλα εγκαταλείφθηκαν στην πρόσφατη αντεπίθεση
Σχετικά Άρθρα
Καθώς η ουκρανική αντεπίθεση προχωρά με απροσδόκητες απώλειες εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των πρωτοποριακών γερμανικών αρμάτων μάχης (MBT) Leopard-2, Ρώσοι αξιωματούχοι και μέσα ενημέρωσης έχουν υποστηρίξει ότι η "λεγόμενη πανωλεθρία" έχει θέσει την Ουκρανία και τη σύμμαχό της Γερμανία σε υποχώρηση.
Σύμφωνα με τον Oryx, έναν ολλανδικό ιστότοπο ανάλυσης αμυντικών πληροφοριών ανοικτού κώδικα (OSINT), η Ουκρανία έχει χάσει πάνω από έξι άρματα μάχης: ορισμένα καταστράφηκαν, ενώ άλλα εγκαταλείφθηκαν στην πρόσφατη αντεπίθεσή τους.
Ωστόσο, οι αριθμοί που ισχυρίζονται οι φιλορώσοι μπλόγκερ είναι σημαντικά υψηλότεροι.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε ένα βίντεο που παρουσιάζει ένα γερμανικής κατασκευής Leopard-2 και ένα αμερικανικής κατασκευής όχημα μάχης πεζικού M2 Bradley, τα οποία, όπως είπε, συνελήφθησαν από τις δυνάμεις του στην Ουκρανία.
Το βίντεο έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ενθάρρυνε τους Ρώσους αξιωματούχους να χλευάσουν τα γερμανικά άρματα μάχης.
Για παράδειγμα, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας σε διεθνείς οργανισμούς στη Βιέννη, Mikhail Ulyanov, δήλωσε πρόσφατα σαρκαστικά σε ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι ότι τα γερμανικά άρματα μάχης Leopard θα προταθεί σύντομα να καταχωρηθούν στο Κόκκινο Βιβλίο επειδή ο ρωσικός στρατός τα καταστρέφει.

Το κόκκινο βιβλίο των Ρώσων

Το Κόκκινο Βιβλίο Δεδομένων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που αναφέρεται επίσης ως Κόκκινο Βιβλίο ή Ρωσικό Κόκκινο Βιβλίο Δεδομένων, είναι μια κυβερνητική έκδοση που χρησιμοποιείται για την καταγραφή σπάνιων και απειλούμενων ειδών ζώων, φυτών και μυκήτων, καθώς και ορισμένων τοπικών υποειδών (όπως η φώκια Ladoga) που υπάρχουν στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
"Ελπίζω να αποτύχουν το κόλπο με τον υδροηλεκτρικό σταθμό Kakhovskaya και τις επιθέσεις στη Χερσώνα και τη Ζαπορίζια.
Τα γερμανικά Leopard σύντομα θα προταθεί να συμπεριληφθούν στο Κόκκινο Βιβλίο, επειδή οι Ρώσοι τα καταστρέφουν", δήλωσε ειρωνικά ο Ulyanov.
Ενώ αυτά είναι σπόντες που ανταλλάσσονται και από τις δύο πλευρές στην συνεχιζόμενησύγκρουση, ένα άρθρο με σκληρή γλώσσα που δημοσιεύθηκε στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti παρέδωσε μια από τις χειρότερες κριτικές για τα γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης Leopard-2.
Σύμφωνα με αυτό το δημοσίευμα, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε στους Ρώσους πολεμικούς ανταποκριτές την περασμένη εβδομάδα ότι ο ουκρανικός στρατός έχασε πάνω από 160 άρματα μάχης στην αντεπίθεσή του.
Τα στοιχεία αυτά, ωστόσο, έχουν διαψευστεί από δυτικούς στρατιωτικούς παρατηρητές και ομάδες παρακολούθησης πολέμου.
Η Ουκρανία έχασε περισσότερα MBT και IFV από ό,τι αναμενόταν, ενώ επιτέθηκε σε ρωσικές αμυντικές θέσεις.
Κατόπιν αυτού, ο Ουκρανός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Andrii Melnyk, ζήτησε από τη Γερμανία περισσότερα άρματα μάχης Leopard-2, επιπλέον των 18 παραλλαγών Leopard-2A6 που έχει ήδη παραδώσει το Βερολίνο.

Ρωσία: Η Γερμανία υποχωρεί όπως έκανε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Με τίτλο "Ηχώ του Στάλινγκραντ: Η έκθεση παρομοιάζει τις πρόσφατες απώλειες αρμάτων που αντιμετώπισαν τα ουκρανικά στρατεύματα με τη μάχη του Στάλινγκραντ κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, κατά την οποία η ναζιστική Γερμανία εκδιώχθηκε από τον σοβιετικό στρατό και έχασε πάνω από 500 άρματα μάχης.
Η μάχη του Στάλινγκραντ είναι γνωστή ως η πιο θανατηφόρα μάχη που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία άλλαξε επίσης την πορεία του πολέμου. Αποτελούσε παράδειγμα αστικού πολέμου και χαρακτηριζόταν από σφοδρή μάχη από κοντά και άμεσες αεροπορικές επιδρομές εναντίον πολιτών.
Η μάχη του Στάλινγκραντ θεωρείται η πιο αποφασιστική, καθώς οδήγησε τελικά στην ήττα των έξι στρατών πεδίου της γερμανικής Ομάδας Στρατού Β, συμπεριλαμβανομένης της εξολόθρευσης της 6ης Στρατιάς της ναζιστικής Γερμανίας και ενός ολόκληρου σώματος της 4ης Στρατιάς Πάντσερ.
Ανάγκασε τον Oberkommando der Wehrmacht (τον Γερμανό Διοικητή) να αποσύρει σημαντικούς στρατιωτικούς πόρους από άλλα μέρη της κατεχόμενης Ευρώπης για να αντικαταστήσει τις γερμανικές απώλειες στο Ανατολικό Μέτωπο.

tank-destroyed_1.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης