Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Αθήνα ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ – Συνάντηση με υπότροφους του προγράμματος Obama Leaders

Στην Αθήνα ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ – Συνάντηση με υπότροφους του προγράμματος Obama Leaders
Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος την Πέμπτη 22/6 ο Obama
Στην Αθήνα βρίσκεται ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Β. Obama, ο οποίος θα συναντήσει 105 υποτρόφους του προγράμματος Obama Leaders, χωρίς την παρουσίας κοινού.
Πρόκειται για συνάντηση που σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της εξάμηνης διαδρομής στο πρόγραμμα για το 2023 των 105 συμμετεχόντων, μεταξύ των οποίων και η Ελληνίδα Ελπίδα Κόκκοτα- ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Mexoxo», που στόχο έχει να ενισχύσει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα - οι οποίοι προέρχονται από 75 χώρες. Οι συμμετέχοντες αποτελούν ένα διεθνές δίκτυο ηγετών του Ιδρύματος Obama που αριθμεί πάνω από 800 αποφοίτους.
Ο Obama θα συνομιλήσει μαζί τους για τις δράσεις τους στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και επιτάχυνσης της θετικής και διαρκούς αλλαγής στις κοινότητές τους.
Σημειώνεται ότι το εξάμηνης διάρκειας πρόγραμμα «Obama Foundation Leaders» εντοπίζει άτομα που εργάζονται στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και στην κοινωνία των πολιτών, τα οποία έχουν επιδείξει έργο στην προώθηση του κοινού καλού με έμφαση στις κοινές αξίες και την ηθική ηγεσία, που αποτέλεσαν το όραμα του ζεύγους Obama. Το Ίδρυμα επιδιώκει μέσα από την ενδυνάμωσή τους και την ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων, να αναδείξει μια νέα γενιά ενεργών πολιτών που θα λειτουργήσουν ως θετικά πρότυπα και θα δημιουργήσουν απτές λύσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες τους και όλος ο κόσμος.

Για δεύτερη φορά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Την Πέμπτη 22/6 ο Obama θα συμμετάσχει στο Συνέδριο για την Ψυχική Υγεία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος «SNF Nostos Conference», στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Θα συνομιλήσει επί σκηνής με τον πρόεδρο του Ιδρύματος, Ανδρέα Δρακόπουλο.
Υπενθυμίζεται ότι το Ίδρυμα Νιάρχος έχει υποστηρίξει την κατασκευή του Προεδρικού Κέντρου Obama στο Σικάγο, αλλά και την υλοποίηση του προγράμματος «Obama Foundation Leaders».
Μάλιστα, είναι η δεύτερη φορά που ο Obama επισκέπτεται το Κέντρο Πολιτισμού, μετά την τελευταία διεθνή επίσκεψή του στο πλαίσιο της διακυβέρνησής του το 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης