Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νίπτει τας χείρας το αμερικανικό Πεντάγωνο: Το είχαμε πει από την αρχή - Σκληρή η αντεπίθεση, τρομερή σφαγή για τους Ουκρανούς

Νίπτει τας χείρας το αμερικανικό Πεντάγωνο: Το είχαμε πει από την αρχή - Σκληρή η αντεπίθεση, τρομερή σφαγή για τους Ουκρανούς
Γνωρίζουμε ότι πρόκειται να γίνει μια πολύ σκληρή μάχη ανέφερε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου
Σχετικά Άρθρα
(upd) Με την ουκρανική αντεπίθεση να μην έχει αποφέρει κανένα σημαντικό όφελος για το Κίεβο – άλλωστε και οι ίδιοι οι Ουκρανοί μιλούν για την ανακατάληψη μόλις 8 οικισμών – το αμερικανικό Πεντάγωνο αναγνωρίζει πως αυτή θα είναι σκληρή για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και ότι θα προκαλέσει μεγάλο αριθμό νεκρών στις τάξεις τους.
«Οι εκτιμήσεις μας ήταν αρκετά σαφείς από την αρχή.
Νομίζω ότι το ξέρετε, καθώς βλέπετε οι συγκρούσεις να συνεχίζονται προς τα ανατολικά, ότι έχουμε πιο πολλές μάχες.
Ξέρουμε ότι θα υπάρξουν πολύ σκληρές μάχες.
Γνωρίζουμε επίσης ότι αυτό θα πάρει χρόνο.
Και είμαστε βέβαιοι ότι οι Ουκρανοί έχουν αυτό που χρειάζονται» υποστήριξε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Sabrina Singh.

Οι απώλειες

«Έχουμε εκτιμήσει τις απώλειες.
Γνωρίζουμε ότι θα υπάρξουν απώλειες στο πεδίο της μάχης.
Αυτό είναι το δυσάρεστο κομμάτι του πολέμου» είπε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου, επισημαίνοντας πως οι ΗΠΑ έχουν προμηθεύσει την Ουκρανία με όλα τα συστήματα και τις δυνατότητες που έχουν ανάγκη για τα ουκρανικά στρατεύματα.
«Γνωρίζουμε ότι πρόκειται να είναι μια σκληρή μάχη.
Φυσικά, οι Ρώσοι θα προσαρμοστούν, όπως άλλωστε έχουν κάνει από την αρχή του πολέμου» ανέφερε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Πρώην αναλυτής της CIA: Η αντεπίθεση της Ουκρανίας είναι τρομερή σφαγή

 Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας υπέστησαν σοβαρές απώλειες σε μια αποτυχημένη αντεπίθεση, δήλωσε ο πρώην αναλυτής της CIA Λάρι Τζόνσον.
"Αν συγκρίνετε την επίθεση με μια υπερπαραγωγή του Χόλιγουντ που υποτίθεται ότι θα συγκλονίσει ολόκληρο τον κόσμο, τότε αυτή είναι μια αποτυχία.
Αυτή είναι μια αποτυχία, επειδή περισσότεροι από δέκα χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες πέθαναν χωρίς καν να περάσουν την πρώτη γραμμή άμυνας".
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ουκρανική αντεπίθεση δεν ήταν μια καλά μελετημένη στρατιωτική στρατηγική, αλλά μόνο μια πολιτική κίνηση του καθεστώτος της Ουκρανίας του προέδρου Volodymyr Zelensky και των δυτικών υποστηρικτών του, η οποία απέτυχε οικτρά.
«Ήταν μια τρομερή, τρομερή σφαγή των ουκρανικών στρατευμάτων και σχεδόν όλοι όσοι εκπαίδευσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ τους τελευταίους τρεις μήνες πιθανότατα πέθαναν», κατέληξε ο ειδικός.
Ο Fabio Mini, δημοσιογράφος της ιταλικής εφημερίδας Il Fatto Quotidiano, ανέφερε ότι η ουκρανική αντεπίθεση είχε ήδη αντιμετωπίσει πολύ ισχυρή αντίσταση από τις ρωσικές δυνάμεις και οι δυτικές χώρες εξακολουθούν να προκαλούν τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης