Τελευταία Νέα
Διεθνή

Oι δισεκατομμυριούχοι των ΗΠΑ επικρίνουν τον Biden: Είναι σαφές, η ουκρανική αντεπίθεση αποτυγχάνει, επειγόντως ειρήνη με Ρωσία

Oι δισεκατομμυριούχοι των ΗΠΑ επικρίνουν τον Biden: Είναι σαφές, η ουκρανική αντεπίθεση αποτυγχάνει, επειγόντως ειρήνη με Ρωσία
Θυμηθείτε: Η κυβέρνηση Biden πόνταρε στο ότι η αντεπίθεση θα μηδενίσει τα ρωσικά εδαφικά κέρδη, θα «κόψει» τη χερσαία γέφυρα προς την Κριμαία και θα αναγκάσει τη Ρωσία να συρθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων...
Τη θέση ότι η ουκρανική αντεπίθεση θα αποτύχει και πως η στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία είτε θα καταλήξει σε αδιέξοδο είτε σε νίκη της Ρωσίας συμμερίζονται ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και ιδιοκτήτης του Twitter, Elon Musk με τον δισεκατομμυριούχο και συνιδρυτή της PayPal, David Sacks.
«Κάθε μέρα που περνά γίνεται σαφές ότι η ουκρανική αντεπίθεση αποτυγχάνει να επιτύχει από
δηλωμένους στόχους της.
Θυμηθείτε: Η κυβέρνηση Biden πόνταρε στο ότι η αντεπίθεση θα μηδενίσει τα ρωσικά εδαφικά κέρδη, θα «κόψει» τη χερσαία γέφυρα προς την Κριμαία και θα αναγκάσει τη Ρωσία να συρθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Όλα αυτά είναι σχεδόν βέβαιο πως δεν πρόκειται να συμβούν.
Το πιο πιθανό είναι πως θα υπάρξει αδιέξοδο, ή ακόμα και ότι η Ρωσία θα κερδίσει περισσότερα εδάφη και τον πόλεμο, όπως έχει προβλέψει ο Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας και μελετητής διεθνών σχέσεων, John Joseph Mearsheimer, ο οποίος ανήκει στη ρεαλιστική σχολή σκέψης.
Ποιες είναι πλέον οι επιλογές του Αμερικανού προέδρου Biden: είτε να κλιμακώσει τη σύγκρουση είτε να παραδεχθεί την ήττα του…
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, ο Blinken διατύπωσε μια πρόταση: η Ουκρανία να γίνει Ισραήλ.
Αυτό σημαίνει πολυετείς εγγυήσεις ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων όπλων, πυρομαχικών και χρημάτων, που θα συνεχίσουν - ακόμη και αν ο Biden χάσει τις επόμενες εκλογές.
Όμως, δεν είναι αυτό που θέλει ο αμερικανικός λαός.
Πολλοί Αμερικανοί υποστήριξαν τα 100+ δισεκατομμύρια δολάρια σε πιστώσεις για την Ουκρανία, πιστεύοντας ότι ήταν μια εφάπαξ συμφωνία για την αντιστροφή των ρωσικών εδαφικών κερδών.
Αν τους είχαν πει ότι ήταν η βάση για μια ετήσια πίστωση σε έναν νέο αιώνιο πόλεμο, θα προτιμούσαν μια εναλλακτική - ειδικά αν ήξεραν ότι ήταν διαθέσιμη.
Η οποία, βεβαίως, θα ήταν η ειρήνη…

Νέα στοιχεία…

Νέα στοιχεία δείχνουν ότι μια ειρηνευτική συμφωνία ήταν εφικτή στην αρχή του πολέμου.
Σε μια πρόσφατη συνάντηση με την αφρικανική αντιπροσωπεία, ο Putin έδειξε το προσχέδιο μιας προκαταρκτικής συμφωνίας που υπέγραψε η ουκρανική αντιπροσωπεία στην Κωνσταντινούπολη τον Απρίλιο του 2022.
Αυτό προέβλεπε ότι η Ρωσία θα αποσυρόταν από το μέτωπο εάν η Ουκρανία συμφωνούσε να μην ενταχθεί στο ΝΑΤΟ (αλλά η Ουκρανία θα μπορούσε να λάβει εγγυήσεις ασφαλείας από τη Δύση).
Αυτό το έγγραφο δεν έχει δημοσιοποιηθεί, αλλά κανείς δεν αμφισβητεί σοβαρά την ύπαρξή του.
Η μόνη διαφωνία είναι για το τι συνέβη στη συνέχεια.
Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι η συμφωνία κατέρρευσε.
Ωστόσο, η διαθεσιμότητα μιας συμφωνίας βασισμένης στην Ουκρανική Ουδετερότητα είναι συνεπής με προηγούμενα σχόλια του Naftali Bennett, ο οποίος είπε ότι μια συμφωνία ήταν εφικτή αλλά απορρίφθηκε από τη Δύση.
Γιατί να το κάνει αυτό η Δύση;
Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Boris Johnson εμφανίστηκε στο Κίεβο σχεδόν χωρίς προειδοποίηση.
«Ο Johnson έφερε δύο απλά μηνύματα στο Κίεβο.
Το πρώτο είναι ότι ο Putin είναι εγκληματίας πολέμου.
Πρέπει να πιεστεί, όχι να γίνει διαπραγμάτευση μαζί του.
Και το δεύτερο ότι ακόμα κι αν η Ουκρανία ετοιμάζεται να υπογράψει συμφωνίες με τον Putin, εμείς μπορούμε να υπογράψουμε (συμφωνία) με εσάς (την Ουκρανία), αλλά όχι μαζί του.
Τέλος πάντων, θα τους ξεγελάσει όλους» συνόψισε ένας από τους στενούς συνεργάτες του Zelensky».
Την θέση του επενδυτή David Sacks ότι η ουκρανική αντεπίθεση θα αποτύχει και ότι η στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία είτε θα καταλήξει σε αδιέξοδο είτε σε νίκη της Ρωσίας συμμερίζεται και ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και ιδιοκτήτης του Twitter, Elon Musk.
O Musk σχολίασε αναρτήσεις του Sacks στο Twitter σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, αποδεχόμενες τις θέσεις που διατύπωσε ο Αμερικάνος επενδυτής.
Eιδικότερα, ο Elon Musk ανέφερε το λακωνικό: «Καλά τα λες».
Υπενθυμίζεται πως στην πρόσφατη συνάντηση του με ηγέτες αφρικανικών κρατών που μετέβησαν σε Κίεβο και Μόσχα για να μεταφέρουν το σχέδιο τους για ειρήνη στην Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin υποστήριξε πως Ρωσία και Ουκρανία είχαν καταλήξει σε συμφωνία που μεταξύ άλλων προέβλεπε πως η Ουκρανία θα ήταν ένα ουδέτερο κράτος, στο οποίο δεν θα αναπτύσσονταν δυτικά στρατεύματα και όπλα.
Όπως είπε ο Putin, αν και το Κίεβο είχε συμφωνήσει και υπογράψει τη συνθήκη, τελικά την πήρε πίσω, μόλις η Ρωσία απομάκρυνε τα στρατεύματα της από το Κίεβο όπως είχε δεσμευτεί στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων.
Έκτοτε δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία συνομιλία μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ η Ουκρανία έχει υπογράψει και διάταγμα σύμφωνα με το οποίο απαγορεύονται οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία όσο είναι πρόεδρος της, ο Vladimir Putin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης