Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Κογκρέσο θα ξεκινήσει έρευνα για τις παραβάσεις της Amazon μετά από πρωτοβουλία του γερουσιαστή Sanders

Το Κογκρέσο θα ξεκινήσει έρευνα για τις παραβάσεις της Amazon μετά από πρωτοβουλία του γερουσιαστή Sanders
Η επιτροπή Υγείας, Εκπαίδευσης, Εργασίας και Ασφάλισης του Κογκρέσου της οποίας ηγείται ο Bernie Sanders ελέγχει άλλο ένα κολοσσό για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας

Ο γερουσιαστής του Vermont Bernie Sanders, ως πρόεδρος της επιτροπής της Γερουσίας με αρμοδιότητα σε θέματα εργασίας ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα έρευνα για τον δεύτερο μεγαλύτερο εργοδότη των Ηνωμένων Πολιτειών, την Amazon, και τις συνθήκες εργασίας μέσα στις αποθήκες της.
Σε επιστολή προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της Amazon Andy Jassy, ο δημοφιλής γερουσιαστής ζήτησε πληροφορίες σχετικά με «συστηματικές» αποκρύψεις στα ποσοστά τραυματισμών, στον κύκλο εργασιών, στους στόχους παραγωγικότητας και την τήρηση των ομοσπονδιακών και κρατικών ρυθμίσεων για την ασφάλεια.
Ο Sanders πολύ συχνά σε ομιλίες του για τις ταξικές ανισότητες και τα υπερκέρδη των εταιρειών έχει επικρίνει την Amazon.
Η έρευνα του Sanders στην Amazon είναι η πιο πρόσφατη από μία σειρά ερευνών που έχει ξεκινήσει έμπειρος πολιτικός της αριστερής πτέρυγας των Δημοκρατικών από τότε που ανέλαβε τον ρόλο του προέδρου της Επιτροπής Εργασίας, Εκπαίδευσης, Εργασίας και Ασφάλισης της Γερουσίας τον Ιανουάριο.
Η θέση αυτή του έδωσε την ισχύ ώστε να στρέψει την ατζέντα στις ΗΠΑ στις πρακτικές ορισμένων εκ των ισχυρότερων εταιρειών της χώρας, όπως είναι η Starbucks και η Moderna, και να οδηγήσει τους CEOs τους σε προανακριτικές διαδικασίες του Κογκρέσου. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης