Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ένοχος για οπλοκατοχή και φοροδιαφυγή θα δηλώσει ο γιος του Biden

ΗΠΑ: Ένοχος για οπλοκατοχή και φοροδιαφυγή θα δηλώσει ο γιος του Biden
Το υπουργείο Δικαιοσύνης θα απαγγείλει κατηγορίες στον γιο του Biden, αλλά θα συμφωνήσει να μην του ασκηθεί δίωξη σε σχέση με την αγορά πυροβόλου όπλου το 2018 κατά τη διάρκεια μιας περιόδου που έκανε χρήση ναρκωτικών
Σε συμφωνία με τις δικαστικές αρχές ήρθε ο γιος του Αμερικανού προέδρου, Hunter Biden, συμφωνώντας να τεθεί υπό επιτήρηση για εκπρόθεσμη υποβολή των φορολογικών του δηλώσεων. Θα μπορούσε, την ίδια στιγμή, και να αποφύγει την άσκηση δίωξης για ψευδείς δηλώσεις όσον αφορά στη χρήση ουσιών και την αγορά όπλου.
Ειδικότερα, ο Hunter Biden θα δηλώσει ένοχος για δύο πλημμεληματικές κατηγορίες που αφορούν στην παράλειψη της έγκαιρης καταβολής φόρων το 2017 και το 2018. Θα παραδεχθεί, παράλληλα, ότι κατείχε παράνομα όπλο.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης θα απαγγείλει κατηγορίες στον γιο του Biden, αλλά θα συμφωνήσει να μην του ασκηθεί δίωξη σε σχέση με την αγορά πυροβόλου όπλου το 2018 κατά τη διάρκεια μιας περιόδου που έκανε χρήση ναρκωτικών.
Όπως συμφωνήθηκε, ακόμη, δεν θα δικαιούται πλέον να έχει στην κατοχή του όπλο και θα μείνει καθαρός από ναρκωτικά για 24 μήνες.
Ο Hunter Biden αναμένεται να εμφανιστεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Ντέλαγουερ τις προσεχείς ημέρες για να απολογηθεί για τις κατηγορίες φορολογικού περιεχομένου και να δηλώσει ένοχος.
Ο γιος του προέδρου Joe Biden βρίσκεται υπό ομοσπονδιακή έρευνα από το 2018. Είναι δικηγόρος και λομπίστας που έχει εργαστεί στο εξωτερικό από την Κίνα μέχρι την Ουκρανία. Απολύθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ το 2014 αφού βρέθηκε θετικός σε χρήση κοκαΐνης.
Ομοσπονδιακοί πράκτορες άρχισαν επικεντρώθηκαν στα οικονομικά που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις του στο εξωτερικό και τις συμβουλές του. Με την πάροδο του χρόνου, η έρευνα επικεντρώθηκε στο εάν ο Χάντερ έκανε ψευδείς δηλώσεις για τα έγγραφα που χρησιμοποιήθηκαν κατά την αγορά ενός πυροβόλου όπλου το 2018.
Ο Χάντερ Μπάιντεν είναι εδώ και καιρό στόχος από συντηρητικούς, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι οι επιχειρηματικές του συναλλαγές στο εξωτερικό υποδηλώνουν ένα μοτίβο διαφθοράς.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης