Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προκαλεί η Ρωσία το ΝΑΤΟ «ελάτε να μας πολεμήσετε» - Stoltenberg: Οι Ουκρανοί προσκρούουν στην ισχυρή ρωσική άμυνα

Προκαλεί η Ρωσία το ΝΑΤΟ «ελάτε να μας πολεμήσετε» - Stoltenberg: Οι Ουκρανοί προσκρούουν στην ισχυρή ρωσική άμυνα
Τα ρωσικά στρατεύματα απέκρουσαν 263 επιθέσεις των Ουκρανών από τις 4 Ιουνίου
(upd8) Η Ρωσία προκαλεί το ΝΑΤΟ, εάν θέλετε να πολεμήσετε τις ρωσικές δυνάμεις… ελάτε να πολεμήσετε…
Εν τω μεταξύ ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu έστειλε τελεσίγραφο μην τολμήσουν οι Ουκρανοί να χτυπήσουν με HIMARS και Storm Shadow την Κριμαία εάν αυτό συμβεί… η Ρωσία θα χτυπήσει τις ΗΠΑ και την Βρετανία…
H Ρωσία ούσα η μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη στον κόσμο θα ενεργοποιήσει το αμυντικό της δόγμα… και όλος ο κόσμος θα αλλάξει…
Στην Ευρώπη ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας κλαψουρίζει δεν έχουμε όπλα να στείλουν στην Ουκρανία, δεν έχουμε πυρομαχικά να στείλουμε στην Ουκρανία…
Οι ΗΠΑ ξεγέλασαν τους ευρωπαίους οι οποίοι συνεχίζουν να παίζουν τον ρόλο της μαριονέτας
Η κατάσταση στο ανατολικό μέτωπο της Ουκρανίας, δεν έχει αλλάξει η Ουκρανία έχει προχωρήσει 2,5 χιλιόμετρα ανακαταλαμβάνοντας εδάφη από τα οποία αποχώρησαν οι ρωσικές δυνάμεις αφού η κύρια γραμμή άμυνας είναι νοτιότερα π.χ. στα εδάφη της Zaporizhia…
Το ρωσικό σχέδιο είναι καταπληκτικό… κάνουν ότι υποχωρούν αφήνουν έδαφος στην Ουκρανία και εν συνεχεία βομβαρδίζουν χωρίς οίκτο τα Ουκρανικά στρατεύματα προκαλώντας πανωλεθρία.
Δεν είναι τυχαίο ότι για να καταλάβουν 2,5 χιλιόμετρα οι Ουκρανοί έχασαν σε νεκρούς και τραυματίες 11.000 στρατιώτες και απίστευτο αριθμό τεθωρακισμένων και οπλικών συστημάτων…
Ο Ουκρανικός στρατός είναι εύκολη λεία… για το ρωσικό πυροβολικό…

Προκαλεί ο Lavrov το ΝΑΤΟ: Εάν θέλετε ελάτε να πολεμήσετε την Ρωσία…

«Εάν το ΝΑΤΟ, δια στόματος του Γενικού Γραμματέα της Συμμαχίας, δηλώσει για άλλη μια φορά ότι είναι ενάντια στο πάγωμα, όπως λένε, της σύγκρουσης στην Ουκρανία, τότε μάλλον θέλουν να πολεμήσουν.
Λοιπόν, ας πολεμήσουν» δήλωσε ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών (CMFA) των κρατών μελών του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO) S. Lavrov.

Οι ευρωπαίοι κλαψουρίζουν… δεν έχουμε όπλα και πυρομαχικά

Η ΕΕ δεν διαθέτει κρίσιμους πόρους για να παράγει αρκετά πυρομαχικά για την Ουκρανία, δήλωσε ο Ευρωπαίος διπλωμάτης Josep Borrell.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε στις 20 Ιουνίου μια στρατηγική για τη διασφάλιση της οικονομικής ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία προβλέπει επίσης την ανάπτυξη μέτρων για την προστασία των αλυσίδων εφοδιασμού κρίσιμων πόρων.
«Σήμερα, ως εκπρόσωπος της ΕΕ για την ασφάλεια και την άμυνα, συνειδητοποιώ ότι για να παραχθεί η ποσότητα πυρομαχικών που χρειάζεται η Ουκρανία, δεν έχουμε αρκετά κρίσιμα υλικά»… τόνισε ο Josep Borrell ο διπλωμάτης του πολέμου και τους άφησε όλους άφωνους….

Jens Stoltenberg (NATO): Ο Ουκρανικός στρατός αντιμετωπίζει μια καλά προετοιμασμένη ρωσική άμυνα

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αντιμετωπίζουν μια καλά προετοιμασμένη ρωσική άμυνα κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσής τους, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg .
"Γνωρίζουμε ότι οι Ουκρανοί αντιμετωπίζουν ένα δύσκολο έδαφος, αντιμετωπίζουν σκαμμένη ρωσική αντίσταση.
Οι Ρώσοι μπόρεσαν να δημιουργήσουν στατικές, καλά προετοιμασμένες αμυντικές γραμμές με ναρκοπέδια, με δόντια του Δράκου, με χαρακώματα"
Όπως ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, τα ουκρανικά στρατεύματα κάνουν ανεπιτυχείς προσπάθειες επίθεσης από τις 4 Ιουνίου, με απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό.

Μεγάλη επιτυχία των Ρωσικών δυνάμεων στην Marinka

Ενώ συνεχίζονται οι βαριές παρατεταμένες μάχες στην πόλη Marinka που βρίσκεται στα δυτικά προάστια του οικισμού της πόλης του Donetsk, οι ρωσικές δυνάμεις σημείωσαν νέες νίκες στην περιοχή.
Στις 19 Ιουνίου, ο ρωσικός στρατός ανέλαβε τον έλεγχο ενός οχυρού που ονομάζεται Zverinets που βρίσκεται μεταξύ του χωριού Novomikhailovka και Marinka.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από τους μαχητές του ρωσικού 33ου και 255ου συντάγματος μηχανοκίνητων τυφεκίων της 20ης Μεραρχίας Φρουρών
Στις 20 Ιουνίου, η Λαϊκή Πολιτοφυλακή μοιράστηκε πλάνα από την επίθεση στο οχυρό Zverinets.
Στο βίντεο φαίνονται οι ρωσικές επιθέσεις στις οχυρωμένες θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μετά από εντατικά πυρά πυροβολικού. 
Στο Ουκρανικό προπύγιο εισέβαλλαν ρώσοι στρατιώτες, τεθωρακισμένα οχήματα με υποστήριξη πυροβολικού.

Οι ρώσοι κατέστρεψαν 8 αποθήκες πυρομαχικών των Ουκρανών σε 24 ώρες

«Τις τελευταίες 24 ώρες, 8 αποθήκες πυρομαχικών των Ουκρανών καταστράφηκαν από τους ρώσους:
Οι αποθήκες της 3ης ταξιαρχίας αρμάτων μάχης του ουκρανικού στρατού κοντά στον οικισμό Dvurechnaya στην περιοχή Kharkov, η 45η ταξιαρχία πυροβολικού κοντά στην πόλη Seversk στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk, η ομάδα μάχης Zaporozhye, η 128η ταξιαρχία επίθεσης και η 65η μηχανοκίνητη ταξιαρχία κοντά στην πόλη Zaporozhye και τους οικισμούς Razumovka, Stepnoye και Novodanilovka στην περιοχή Zaporozhye, καθώς και εκείνες της 106ης και 122ης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας κοντά στην πόλη Ochakov στην περιφέρεια Nikolagin στην περιφέρεια Kherson».
Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν με επιτυχία αποθήκες πυρομαχικών και εξοπλισμού, καθώς και τοποθεσίες μισθοφόρων στην πόλη Zaporozhye το βράδυ της Τρίτης.
Αυτό ανέφερε στο TASS ο πρόεδρος του κινήματος «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία» Vladimir Rogov.
Απόψε σημειώθηκαν επτά πυραυλικές επιθέσεις, τουλάχιστον πέντε από αυτές έπληξαν τον στόχο, είπε.
Ο Rogov διευκρίνισε ότι μεταξύ των στόχων ήταν η περιοχή του εργοστασίου τιτανίου και μαγνησίου στο Zaporozhye, το εργοστάσιο Zaporozhogneupor και το ξενοδοχείο Two Moons.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το εργοστάσιο μαγνησίου και το εργοστάσιο είχαν αποθήκες και εξοπλισμό πυρομαχικών και το ξενοδοχείο είχε βάση μισθοφόρων και εθνικιστών.

Τα ρωσικά στρατεύματα απέκρουσαν 263 επιθέσεις των Ουκρανών από τις 4 Ιουνίου

Από τις 4 Ιουνίου, τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν εξαπολύσει 263 επιθέσεις στις θέσεις των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στις κατευθύνσεις Yuzhno-Donetsk, Zaporozhye και Donetsk, όλες απωθήθηκαν, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu.
«Τα ουκρανικά στρατεύματα συνεχίζουν να στις κατευθύνσεις Νότιου Donetsk και Zaporizhia.
Ταυτόχρονα, το καθεστώς της Ουκρανίας χρησιμοποιεί μεγάλο αριθμό δυτικών όπλων και σχηματισμούς ελίτ, των οποίων το προσωπικό εκπαιδεύτηκε από ειδικούς του ΝΑΤΟ.
Από τις 4 Ιουνίου, η Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν 263 επιθέσεις στις θέσεις των ρωσικών στρατευμάτων», αλλά όλες απέτυχαν…

Oμάδα Ουκρανών στρατιωτών συνελήφθη στην περιοχή Zaporozhye

Ο ρωσικός στρατός αιχμαλώτισε μια ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στο χωριό Pyatikhatki στην περιοχή της Zaporozhye, δήλωσε στο RIA Novosti ο διοικητής μιας από τις μονάδες.
«Ως αποτέλεσμα επιδέξια και καλά συντονισμένων ενεργειών, μονάδες των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του οικισμού Πιατικχάτκι συνέλαβαν αρκετούς Ουκρανούς στρατιώτες», είπε η πηγή.
Στο μεταξύ, τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν αιφνιδιαστική επίθεση στο μέτωπο του Lugansk, μεταδίδει ο Γερμανός δημοσιογράφος της BILD Julian Röpke.
Οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται από κοντά στην Kremenaya μέχρι το Liman και από το Svatovo μέχρι το Kupyansk με τις δυνάμεις της 76ης Μεραρχίας Αεροπορικής Επίθεσης της Φρουράς.

Συνοψίζοντας τα αποτελέσματα δύο εβδομάδων επιθέσεων

Σφοδρές μάχες συνεχίζονται στο νότιο μέτωπο της Ουκρανίας, όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) συνεχίζουν τις αιματηρές απόπειρες για να σπάσουν τις ρωσικές άμυνες.
Ενώ το καθεστώς της Ουκρανίας διακηρύσσει νέες νίκες και ο ουκρανικός στρατός διεκδικεί τον έλεγχο νέων οικισμών, η κατάσταση στο πεδίο της μάχης δεν αλλάζει πολύ.

Στις 19 Ιουνίου, ο Ουκρανικός στρατός διεκδίκησε τον έλεγχο του χωριού Piatyhatky που βρίσκεται στα δυτικά του Orehοv.
Πρόκειται για ένα σημαντικό οχυρό που ανοίγει το δρόμο για την περαιτέρω προέλασή τους προς περιοχές που βρίσκονται στο φράγμα Kakhovka.
Αποδείχθηκε ότι μέχρι στιγμής ο Ουκρανικός στρατός δεν έχει καταφέρει να εξασφαλίσει ένα οχυρό στο χωριό το οποίο βομβαρδίζεται έντονα από τις ρωσικές δυνάμεις.
Η σφοδρή μάχη για τον έλεγχο του Piatyhatky (Πιατικχάτκι) συνεχίζεται.
Έχοντας βαριές απώλειες, ο ουκρανικός στρατός απέτυχε να επεκτείνει τη ζώνη ελέγχου τους στην περιοχή.
Όλες οι προσπάθειες της Ουκρανίας να προχωρήσουν προς το Zherebyanki απέτυχαν.

Στην περιοχή Orehov, ο Ουκρανικός στρατός συνέχισε τις προσπάθειες επίθεσης κοντά στη Malaya Tokmachka και το Rabotino, αλλά απέτυχε να σπάσει τις ρωσικές άμυνες.
Έχοντας απώλειες, οι ουκρανικές ομάδες αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν.

Η κατάσταση παραμένει επίσης αμετάβλητη στην περιοχή Velikaya Novoselka, όπου οι Ουκρανοί δεν έχουν ακόμη εξασφαλίσει τις θέσεις τους στο χωριό Makarivka.
Μέχρι στιγμής, ο οικισμός παραμένει στη γκρίζα ζώνη και η ουκρανική ομάδα στην περιοχή βομβαρδίζεται σφοδρά από το ρωσικό πυροβολικό.
Οι προσπάθειες της Ουκρανίας να επιτεθούν στην ανατολική πλευρά κοντά στο Urozhainoe και το Novodonetsk οδηγούν μόνο σε δραματικές απώλειες τον Ουκρανικό στρατό.

Η ρωσική Αρκτική 80η ταξιαρχία χτύπησε την περιοχή συσσώρευσης ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού κοντά στην περιοχή Kherson.
Η στόχευση στον στόχο πραγματοποιήθηκε από το ρωσικό UAV «ZALA» το γνωστό Lancet.

Οι γραμμές του μετώπου κατά μήκος του ποταμού Δνείπερου στην περιοχή Kherson φλέγονται από μονομαχίες πυροβολικού.
Τα χωριά Korsunka, Krynka και Dneprany που βρίσκονται στην ανατολική όχθη του ποταμού βομβαρδίζονται έντονα από την Ουκρανία.
Το πρωί της 20ης Ιουνίου, η πόλη Novaya Kakhovka έγινε στόχος τεσσάρων ουκρανικών drones καμικάζι.
Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, τέσσερις πολίτες τραυματίστηκαν.
Αφού οι πρώτες απόπειρες του ουκρανικού στρατού να σπάσει τις ρωσικές άμυνες με επιθέσεις μεγάλης κλίμακας απέτυχαν ο Ουκρανικός στρατός άλλαξε τακτική.
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ο ουκρανικός στρατός εξαπολύει τακτικές επιθέσεις από μικρότερες ομάδες σε άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα σε μια προσπάθεια να εξαντλήσει τη ρωσική άμυνα.
Η νέα τακτική δεν έχει ακόμη επιφέρει στρατηγικά αποτελέσματα.

Οι δραματικές απώλειες των Ουκρανών

-έως 9.600 στρατιώτες, άλλες πηγές αναφέρουν 11.000 στρατιώτες

-373 τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων αμερικανικών Bradley, HMMWV και British Strykers

-172 άρματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων των γερμανικών Leopards και των γαλλικών AMX-10

-146 συστήματα πυροβολικού, συμπεριλαμβανομένων των πολωνικών Krabs, γερμανικών PzH 2000s, γαλλικών Caezars, αμερικανικής κατασκευής M109 και M777

-15 πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα

-198 drones

Οι ρώσοι χτύπησαν βάση της SBU (Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας)

Στις 20 Ιουνίου, αναφέρθηκαν εκρήξεις στο Κίεβο και στην περιοχή του Κιέβου καθώς και στις περιοχές Lviv, Zaporizhia και άλλες περιοχές που βρίσκονται επίσης υπό τον έλεγχο του καθεστώτος της Ουκρανίας.
Οι πρώτες εκρήξεις αναφέρθηκαν στις 4:10 τοπική ώρα καθώς κηρύχθηκε αεροπορικός συναγερμός στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας της Ουκρανίας.

Βίντεο που γυρίστηκαν στο Κίεβο δείχνουν ρωσικά drones αυτοκτονίας «Geran» να πετούν πάνω από την περιοχή:
Υπήρξαν αναφορές ότι υπήρξαν διακοπές ηλεκτρικής ενέργειας σε πολλές περιοχές του Κιέβου καθώς και οι ηλεκτρικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας.
Προβλήματα ηλεκτροδότησης παρουσιάστηκαν και στην πόλη Lviv.
Είναι ενδιαφέρον ότι αυτά τα προβλήματα επικεντρώνονταν κυρίως στην περιοχή όπου βρισκόταν ένα τοπικό αρχηγείο της SBU (Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας).
Νωρίτερα, στις 19 Ιουνίου, ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε πλήγμα σε σημεία συγκέντρωσης στρατιωτικού εξοπλισμού.
Το χτύπημα της 20ης Ιουνίου μπορεί να είναι η συνέχεια των ρωσικών προσπαθειών για εξάντληση της στρατιωτικής ικανότητας των δυνάμεων της Ουκρανίας εν μέσω της συνεχιζόμενης κλιμάκωσης στην πρώτη γραμμή.
Το καθεστώς της Ουκρανίας διεξάγει την ευρέως ανακοινωθείσα «αντεπίθεση» του για περισσότερες από 2 εβδομάδες.
Μέχρι στιγμής, έχει σημειώσει μικρά κέρδη και έχει υποστεί σημαντικές απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό. Ωστόσο, το καθεστώς που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ έχει ακόμα πολλή τροφή για κανόνια να στείλει στην πρώτη γραμμή.

Η Ρωσία συγκρατεί την αντεπίθεση του ΝΑΤΟ, όχι ο ουκρανικός στρατός — αρχηγός ξένων πληροφοριών

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχει αποκρούσει την αντεπίθεση μιας ομάδας μάχης του ΝΑΤΟ που χρησιμοποιεί Ουκρανούς στρατιώτες ως ανθρώπινο δυναμικό, δήλωσε ο διευθυντής της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR) Sergey Naryshkin.

Ο ρωσικός στρατός καταστρέφει οχήματα Bradley, Marder της Ουκρανίας στην περιοχή Kherson

Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε περίπου 30 οχήματα των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων των οχημάτων μάχης πεζικού Bradley και Marder, στη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου στην περιοχή Kherson.

Η αντεπίθεση των Ουκρανών θα τελειώσει σε 3 εβδομάδες λόγω απωλειών

Η αντεπίθεση της Ουκρανίας μπορεί να τελειώσει σε τρεις εβδομάδες λόγω των υψηλών απωλειών, υποστηρίζει ρώσος πολιτικός.
Οι απώλειες του ουκρανικού στρατού κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης αντεπίθεσης δίνουν λόγους να πούμε ότι μπορεί να τελειώσει σε τρεις εβδομάδες…
Όσον αφορά την αντεπίθεση των Ουκρανών, όλα εξελίσσονται όπως τα είχαμε προβλέψει αναφέρει ο ρώσος πολιτικός.
Ο ουκρανικός στρατός αποτυγχάνει απέναντι στις ρωσικές άμυνες.
Για παράδειγμα, τις τελευταίες 24 ώρες, ο ουκρανικός στρατός έχασε περίπου 900 στρατιώτες που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν, εννέα άρματα μάχης και 26 τεθωρακισμένα οχήματα.
Εάν αυτό συνεχιστεί με αυτόν τον ρυθμό, θα ολοκληρώσουμε επιτυχώς αυτήν την απόκρουση σε περίπου τρεις εβδομάδες και θα περάσουμε σε επιθετικές ενέργειες», τόνισε ο ρώσος πολιτικός...
19june2023_Ukraine_South_Zaporizhzhia_map.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης