Τελευταία Νέα
Διεθνή

Von der Leyen (Κομισιόν) για το ναυάγιο στην Πύλο: Φρικτό αυτό που συνέβη

Von der Leyen (Κομισιόν) για το ναυάγιο στην Πύλο: Φρικτό αυτό που συνέβη
Η Κομισιόν θα διαθέσει 15 δισ. ευρώ για το μεταναστευτικό
«Είναι φρικτό αυτό που συνέβη» ανέφερε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, ερωτηθείσα για το ναυάγιο έξω από την Πύλο.
Μάλιστα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Tύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, η ίδια ανακοίνωσε 15 δισ. ευρώ για το μεταναστευτικό, ενώ τόνισε ότι «τo μέγεθος των προκλήσεων» σήμερα «απαιτεί από εμάς να δώσουμε επείγουσες και γρήγορες απαντήσεις», καθώς έκανε λόγο για την ενίσχυση της διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.
«Πρέπει να εργαστούμε πιο εντατικά με τη γειτονιά μας για να προωθήσουμε την οικονομική ανάπτυξη, να σταθεροποιήσουμε αυτές τις χώρες», επισήμανε η πρόεδρος της Κομισιόν και υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης της διεθνούς συνεργασίας. «Επομένως χρειαζόμαστε πρόσθετο προϋπολογισμό για Σύρους πρόσφυγες στη Συρία, τον Λίβανο, την Ιορδανία, την Τουρκία... Για τη νότια διαδρομή μετανάστευσης, για τα δυτικά Βαλκάνια για τους εταίρους σε όλο τον κόσμο στις ανθρωπιστικές κρίσεις και φυσικές καταστροφές και για να διατηρήσουμε την ικανότητά μας για αντίδραση στις ανθρωπιστικές κρίσεις και φυσικές καταστροφές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης