Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τελεσίγραφο Ρωσικού στρατού: Επίθεση των Ουκρανών με HIMARS ή Storm Shadow στην Κριμαία, σημαίνει πόλεμος με ΗΠΑ, Βρετανία

Τελεσίγραφο Ρωσικού στρατού: Επίθεση των Ουκρανών με HIMARS ή Storm Shadow στην Κριμαία, σημαίνει πόλεμος με ΗΠΑ, Βρετανία
Για άμεσα χτυπήματα στα κέντρα λήψης αποφάσεων στην Ουκρανία προειδοποίησε ο Ρώσος υπ. Άμυνας Sergei Shoigu
Σχετικά Άρθρα
Σαφή προειδοποίηση σε ΗΠΑ και Βρετανία ότι σε περίπτωση που οι Ουκρανοί επιτεθούν με πυραύλους HIMARS ή με Storm Shadow στην Κριμαία, τότε αυτό θα σημαίνει πλήρη εμπλοκή της Μ. Βρετανίας και των ΗΠΑ στον πόλεμο στην Ουκρανία απηύθυνε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu.
Μάλιστα ο Shoigu προειδοποίησε ότι σε αυτήν την περίπτωση η Ρωσία θα απαντήσει άμεσα με πυραυλικά χτυπήματα κατά των κέντρων λήψης αποφάσεων στην Ουκρανία, υπονοώντας προφανώς και το προεδρικό μέγαρο στο Κίεβο.
«Η χρήση αυτών των πυραύλων εκτός της ζώνης όπου πραγματοποιείται η ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα σημαίνει την πλήρη εμπλοκή των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας στη σύγκρουση και θα συνεπάγεται άμεσα χτυπήματα σε κέντρα λήψης αποφάσεων στο έδαφος της Ουκρανίας» υποστήριξε ο Shoigu, αναφέροντας πως υπάρχουν πληροφορίες για τέτοια σχέδια του Κιέβου.

Επιθέσεις δυνάμεων ελίτ

Σύμφωνα με τον Shoigu, το Κίεβο συνεχίζει να πραγματοποιεί επιθέσεις στο Donetsk και στη Zaporizhia, χρησιμοποιώντας σχηματισμούς στρατιωτικών δυνάμεων ελίτ που έχουν εκπαιδευτεί από το ΝΑΤΟ καθώς και έναν τεράστιο αριθμό δυτικών όπλων.
«Τα ουκρανικά στρατεύματα συνεχίζουν να επιχειρούν στις κατευθύνσεις Yuzhnodonetsk, Zaporizhia, Donetsk.
Το καθεστώς του Κιέβου χρησιμοποιεί μεγάλο αριθμό δυτικών όπλων και σχηματισμούς ελίτ, των οποίων το προσωπικό εκπαιδεύτηκε από ειδικούς του ΝΑΤΟ» ανέφερε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.

Τις έχουμε αποκρούσει όλες

Όπως είπε ο Shoigu, η Ρωσία απέκρουσε περισσότερες από 200 επιθέσεις από την Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες.
«Από τις 4 Ιουνίου οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν εξαπολύσει 263 επιθέσεις κατά τις θέσεις των ρωσικών δυνάμεων.
Χάρη στις ικανότητες και στις ανιδιοτελείς ενέργειες των μονάδων μας, όλες οι επιθέσεις απωθήθηκαν και ο εχθρός δεν πέτυχε τους στόχους του» υποστήριξε ο Shoigu.

Πάνω από 10.000 πτήσεις

Παράλληλα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι η ρωσική αεροπορία έχει πραγματοποιήσει πάνω από 10.000 πτήσεις από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Όπως είπε, τα αεροσκάφη τύπου An - 124 και Il - 76 έχουν υπερδιπλασιάσει τις πτήσεις τους, έχοντας μεταφέρει πάνω από 2.300 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού, περισσότερους από 300.000 στρατιωτικούς και 160.000 τόνους φορτίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης