Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκατομμυριούχος επιβάτης ανάμεσα στους αγνοούμενους του υποβρυχίου που χάθηκε στο ναυάγιο του Τιτανικού

Εκατομμυριούχος επιβάτης ανάμεσα στους αγνοούμενους του υποβρυχίου που χάθηκε στο ναυάγιο του Τιτανικού
Χωρίς να διευκρινίσει πόσα άτομα επέβαιναν στο καταδυόμενο σκάφος, η εταιρεία OceanGate Expeditions ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «διερευνά όλες τις επιλογές της» ώστε το πλήρωμα να επιστρέψει με ασφάλεια στην ξηρά
Συνεχίζεται το θρίλερ με το υποβρύχιο που χάθηκε κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού, ενώ επιβεβαιώθηκε η ταυτότητα ενός από τους επιβαίνοντες. Οι επιβάτες πλήρωσαν 250.000 δολάρια για να δουν το ναυάγιο.
Ο εκατομμυριούχος Χάμις Χάρντινγκ, CEO της Action Aviation στο Ντουμπάι, είναι ένας από τους επιβάτες. Μία ημέρα πριν είχε ανακοινώσει μέσω facebook πως θα κάνει το ταξίδι και σήμερα ο θετός του γιος επιβεβαίωσε μέσω σόσιαλ ότι αγνοείται.
O Χάρντινγκ ανάρτησε μία ημέρα πριν την απόφασή του να συμμετέχει στο εξερευνητικό αυτό ταξίδι, το οποίο έχει κόστος 250.000 δολάρια και πραγματοποιεί η ιδιωτική εταιρεία OceanGate Expeditions.
Η πληροφορία ότι ήταν ένας από τους 4 ή 5 επιβαίνοντες του υποβρυχίου δεν είχε επιβεβαιωθεί έως ότου οικογενειακό μέλος το ανακοίνωσε στα σόσιαλ.
Ο θετός του γιος, Brian Szasz, κοινοποίησε μηνύματα ανησυχίας στα κοινωνικά δίκτυα, γράφοντας τα εξής: «Ο πατριός μου είναι σε αυτό το υποβρύχιο». Αναρτώντας, δε, οικογενειακή φωτογραφία από την περσινή μέρα των Χριστουγέννων, σημείωσε: «Σκέψεις και προσευχές για την οικογένειά μου».
Μάλιστα, ο Χάρντινγκ συμμετείχε στην πέμπτη διαστημική πτήση της Blue Origin την περασμένη χρονιά. Κατέχει επίσης το ρεκόρ Γκίνες για τον ταχύτερη περιήγηση στη Γη μέσω του Βόρειου και του Νότιου Πόλου, 46 ώρες, 40 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα, μέσω αεροσκάφους.

Πέντε οι επιβάτες στο υποβρύχιο

Χωρίς να διευκρινίσει πόσα άτομα επέβαιναν στο καταδυόμενο σκάφος, η εταιρεία OceanGate Expeditions ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «διερευνά όλες τις επιλογές της» ώστε το πλήρωμα να επιστρέψει με ασφάλεια στην ξηρά.
Η αμερικανική ακτοφυλακή δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε ένα αίτημα για κάποιο σχόλιο, αφού πολλά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι έχει ξεκινήσει μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην περιοχή.
«Είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες για την βοήθεια που λάβαμε από πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες και εταιρείες ανοιχτής θαλάσσης, στις προσπάθειές μας να αποκαταστήσουμε την επαφή με το σκάφος», πρόσθεσε η OceanGate.
Η εταιρεία αυτήν την περίοδο εκτελεί την πέμπτη «αποστολή» της στον Τιτανικό από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με τον ιστότοπό της. Η αποστολή αυτή ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει την περασμένη εβδομάδα και να ολοκληρωθεί την Πέμπτη.
Το ταξίδι, που κοστίζει 250.000 δολάρια κατ’ άτομο, ξεκινά από το Σεντ Τζονς, στη Νέα Γη του Καναδά και φτάνει στο ναυάγιο, που απέχει περίπου 600 χιλιόμετρα. Για να δουν το κουφάρι του πλοίου, οι τουρίστες επιβιβάζονται στο Titan, ένα καταδυόμενο σκάφος χωρητικότητας πέντε ατόμων, που χρειάζεται περίπου 2 ώρες για να καταδυθεί.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης