Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές μέσω... Κίνας - O DAX -0,4%

Νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές μέσω... Κίνας - O DAX -0,4%
Οι γερμανικές μετοχές ηγούνταν της πτώσης
Σχετικά Άρθρα
Νευρικότητα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο της μείωσης των επιτοκίων από τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC).
Οι γερμανικές μετοχές ηγούνταν της πτώσης, καθώς οι μετοχές της εταιρίας Lanxess σημείωσαν βουτιά μετά τη πτωτικά αναθεώρηση των προβλέψεων της, με τον DAX να υποχωρεί από τα υψηλά της Παρασκευής.
Ο πανευρωπαϊκής δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,4%.
Η μετοχή της εταιρίας ειδικών χημικών προϊόντων Lanxess κατέγραψε βουτιά 13,3%, καθώς αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις της για τα λειτουργικά κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο και για το σύνολο της ετήσιας χρήσης. Ο δείκτης του κλάδου χημικών σημείωσε πτώση 1,7%.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει πτώση 0,4% στις 16.143 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,2% στις 7.603 μονάδες.
Στις 7.317 μονάδες με οριακές μεταβολές διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο διαπραγματεύεται στις 27.779 μονάδες.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει άνοδο 0,3% στις 9.459 μονάδες.
Ήπια πτώση 0,3% σημειώνουν τα futures των δεικτών της Wall Street, μετά την αργία της Δευτέρας.
Στη Μόσχα, ο δείκτης MOEX σε ρούβλια σημειώνει πτώση 0,5% στις 2.803 μονάδες.
Το φυσικό αέριο διαπραγματεύεται στα 37 ευρώ στην Ευρώπη, με το ολλανδικό TTF Ιουλίου στο +7%.
Μεικτά πρόσημα καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου.
To brent ενισχύεται 0,6% στα 76,50 δολ. το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό -0,3% στα 71,69 δολ. το βαρέλι.

Πτώση στην Ασία, ο Hang Seng στο -2% - Μείωσε τα επιτόκια η Κίνα - Σημάδι αδύναμης ανάπτυξης

Πτώση κατέγραψαν οι περισσότερες ασιατικές μετοχές, διευρύνοντας τις απώλειες από την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι ανησυχίες για την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στην Κίνα αντιστάθμισαν σε μεγάλο βαθμό τη μείωση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα.
Η επιφυλακτικότητα σχετικά με την επικείμενη κατάθεση του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Jerome Powell,  βάρυνε επίσης τις αγορές, με τον Powell να αναμένεται να δώσει περισσότερες ενδείξεις σχετικά με τις αυξήσεις των επιτοκίων και την οικονομία όταν θα καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου την Τετάρτη.

Αγοράστε τη φήμη, πουλήστε την είδηση;

Οι δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite της Κίνας υποχώρησαν κατά 0,2% και 0,3% αντίστοιχα, ενώ ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 2%.
Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας μείωσε το βασικό επιτόκιο δανεισμού της κατά 10 μονάδες βάσης σε όλους τους τομείς,από 3,65% σε 3,55% και περιόρισε το βασικό επιτόκιο δανεισμού πέντε ετών κατά 10 μονάδες βάσης από 4,3% σε 4,2% – για πρώτη φορά από τον Αύγουστο, όπως αναμενόταν ευρέως από τις αγορές.
Ενώ η κίνηση αυτή αναμένεται να ξεκλειδώσει περισσότερα κίνητρα στη χώρα, αναδεικνύει επίσης την επιβράδυνση της οικονομικής ανάκαμψης στην Κίνα.
Η μείωση είχε σε μεγάλο βαθμό αποτιμηθεί από τις αγορές, δεδομένου ότι η PBOC είχε ήδη μειώσει τα βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα επιτόκια την περασμένη εβδομάδα.
Οι κινεζικές μετοχές είχαν ενισχυθεί κατά την προετοιμασία της περικοπής του LPR, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά έξι μηνών την περασμένη εβδομάδα.
Ωστόσο, οι οικονομικές προοπτικές για την Κίνα παραμένουν δυσοίωνες, με μια σειρά από μεγάλες επενδυτικές τράπεζες να υποβαθμίζουν τις προβλέψεις τους για την ανάπτυξη του έτους.
Οι πρόσφατες μειώσεις των επιτοκίων ωθήθηκαν εν μέρει από μια σειρά αδύναμων οικονομικών ενδείξεων για τον Απρίλιο και τον Μάιο.
Οι απώλειες στην Κίνα μεταδόθηκαν στις περισσότερες άλλες ασιατικές αγορές, με τον KOSPI της Νότιας Κορέας να υποχωρεί κατά 0,3%, ενώ ο σταθμισμένος δείκτης της Ταϊβάν έχασε 0,6%.
Ο ιαπωνικός Nikkei 225 υποχώρησε 0,5%, ενώ ο ευρύτερος TOPIX σημείωσε πτώση 0,8%, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να κλειδώνουν κέρδη στα υψηλά 33 ετών.
Ο ASX 200 της Αυστραλίας ήταν ο μοναδικός υπεραποδότης της ημέρας, σημειώνοντας ράλι 0,9%, αφού τα πρακτικά της συνεδρίασης της Κεντρικής Τράπεζας του Ιουνίου έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα εξακολουθεί να εξετάζει το ενδεχόμενο παύσης του κύκλου αύξησης των επιτοκίων της, παρά την πίεση από τον υψηλό πληθωρισμό και την ισχυρή αγορά εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης