Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ναυάγιο στην Πύλο: Η γερμανική Taz αμφισβητεί την εκδοχή της Ελλάδας - Στηρίζουν την πολιτική Μητσοτάκη οι Έλληνες

Ναυάγιο στην Πύλο: Η γερμανική Taz αμφισβητεί την εκδοχή της Ελλάδας - Στηρίζουν την πολιτική Μητσοτάκη οι Έλληνες
Οι περισσότεροι Έλληνες επικροτούν την πολιτική Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό
Σχετικά Άρθρα
Την εκδοχή της Ελλάδας για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο αμφισβητεί και η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel του Βερολίνου.

«Πέντε ημέρες μετά το δυστύχημα εντείνεται η κριτική προς την ελληνική ακτοφυλακή, η οποία, όπως μετέδωσε το Σαββατοκύριακο η Δυτικογερμανική Ραδιοφωνία (WDR), εικάζεται ότι επιχείρησε να ωθήσει το σκάφος προς την Ιταλία, δηλαδή εκτός ελληνικής δικαιοδοσίας. Αυτο φέρονται να έχουν δηλώσει δέκα από τους επιζήσαντες, ο ένας ανεξάρτητα από τον άλλον».
Ο αρθρογράφος παραθέτει όμως και την εκδοχή του Λιμενικού: «Την Κυριακή», επισημαίνει, «η ελληνική εφημερίδα 'Καθημερινή' δημοσίευσε το πρωτόκολλο κατάθεσης, που έδωσε στον προϊστάμενό του ο κυβερνήτης του λιμενικού σκάφους 920. Σύμφωνα με αυτή, περίπου δύο ώρες πριν από το δυστύχημα ο κυβερνήτης είχε προσφέρει στο υπερπλήρες αλιευτικό βοήθεια, η οποία όμως δεν έγινε δεκτή», αναφέρει το δημοσίευμα, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Οι περισσότεροι Έλληνες επικροτούν την πολιτική Μητσοτάκη

Η Tageszeitung (taz) γράφει ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικρίνει σε έντονο ύφος τους διακινητές, αλλά παράλληλα επιμένει σε μία «επιδεικτικά περιοριστική προσφυγική και μεταναστευτική πολιτική». Μεταξύ άλλων διαβάζουμε: «Ο Μητσοτάκης και οι συν αυτώ είναι μάλιστα υπερήφανοι για την 'αυστηρή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική', όπως τονίζουν κάθε τόσο. Οι περισσότεροι Έλληνες ανυπόκριτα επικροτούν την πολιτική Μητσοτάκη. Παρατηρητές εκτιμούν ότι η αντιπολίτευση στην Αθήνα, και προ πάντων τα αριστερά κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΜέΡΑ25 που επικρίνουν σε υψηλούς τόνους την αμφιλεγόμενη συμπεριφορά των αρχών, κινδυνεύουν ακόμη και να χάσουν ψήφους στις επικείμενες εκλογές».
Κατά τα άλλα και η taz, στην ανταπόκρισή της από την Αθήνα, εκφράζει αμφιβολίες για το κατά πόσον ευσταθεί η επίσημη εκδοχή για το ναυάγιο: «Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι οι Έλληνες πληροφορήθηκαν την είσοδο και την πορεία του αλιευτικού στην ελληνική ζώνη έρευνας και διάσωσης (SAR Greece) μόλις στις 11 το βράδυ της Τρίτης, δηλαδή περίπου 15 ώρες πριν την αβαρία.
H στάση των Ελλήνων μοιάζει με σιωπηλή συναίνεση στο ανοιχτό πέλαγος, ωσάν να λένε: 'Περάστε ελεύθερα και εις το μη επανιδείν'. Προφανώς είχε αντίρρηση η Ιταλία, την οποία κυβερνά η μεταφασίστρια και ξενόφοβη Τζόρτζια Μελόνι. Εξού και η ειδοποίηση από τη Ρώμη, μετά από υπόδειξη της Ιταλομαροκινής κοινωνικής λειτουργού Nαουάλ Σουφί, που εδώ και μέρες επικοινωνούσε με τους επιβαίνοντες στο αλιευτικό»


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης