Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Ινδίας: Δεν είμαστε ουδέτεροι – Θέλουμε ειρήνη στην Ουκρανία

Μήνυμα Ινδίας: Δεν είμαστε ουδέτεροι – Θέλουμε ειρήνη στην Ουκρανία
Στις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Narendra Modi
Την θέση πως η Ινδία δεν είναι ουδέτερη στην ουκρανική κρίση και ότι αυτό που επιθυμεί είναι η ειρήνη διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Narendra Modi ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του στις ΗΠΑ, όπου και θα συναντηθεί με τον Αμερικάνο πρόεδρο, Joe Biden.
«Πιστεύω ότι η θέση της Ινδίας είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο και συναντά κατανόηση.
Όλοι μπορούν να είναι σίγουροι ότι κορυφαία προτεραιότητα της Ινδίας είναι η ειρήνη» αναφέρει σε δηλώσεις του στην Wall Street Journal ο Modi, ο οποίος θα βρεθεί στις ΗΠΑ για τριήμερη επίσκεψη από αύριο Τετάρτη 21 Ιουνίου.

Δεν είμαστε ουδέτεροι

«Κάποιοι λένε ότι είμαστε ουδέτεροι, αλλά δεν είμαστε ουδέτεροι.
Είμαστε στο πλευρό της ειρήνης.
Όλες οι χώρες πρέπει να σέβονται το διεθνές δίκαιο και την κυριαρχία των κρατών» υποστήριξε ο Modi, αναφέροντας πως όλες οι συγκρούσεις πρέπει να επιλύονται μέσω της διπλωματίας και των διαπραγματεύσεων.
Σύμφωνα με το Modi, η Ινδία θα κάνει ότι είναι απαραίτητο και θα υποστηρίξει κάθε πραγματική προσπάθεια για τον τερματισμό της σύγκρουσης και την εγγύηση βιώσιμης ειρήνης και σταθερότητας.

Η σχέση με τις ΗΠΑ

Αναφερόμενος για τις σχέσεις της Ινδίας με τις ΗΠΑ, ο Modi έκανε λόγο για «πρωτοφανή εμπιστοσύνη» μεταξύ του ίδιου και του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden.
Επισήμανε ότι η αμυντική συνεργασία είναι ένας από τους «πυλώνες» της εταιρικής σχέσης των δύο χωρών, ενώ παρέπεμψε επίσης στο εμπόριο, στην τεχνολογία και στην ενέργεια.
Επιπλέον, τάχθηκε υπέρ της μεταρρύθμισης των διεθνών θεσμών, ιδίως των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου όπως είπε, να εκπροσωπούν καλύτερα τις φωνές των αναπτυσσόμενων χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, η οποία, όπως υποστήριξε, «αξίζει μεγαλύτερη θέση, ευρεία εκπροσώπηση και ρόλο στον κόσμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης