Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λίβανος: Βανδαλισμοί διαδηλωτών σε τράπεζες

Λίβανος: Βανδαλισμοί διαδηλωτών σε τράπεζες
Οι λιβανέζοι πολίτες απαιτούν την επιστροφή των καταθέσεων τους και καλούν αξιωματούχους που εμπλέκονται σε σκάνδαλα να λογοδοτήσουν

Διαδηλωτές στο Λίβανο επιτέθηκαν σε πολυάριθμα υποκαταστήματα τραπεζών, καίγοντας λάστιχα και σπάζοντας τζάμια προκειμένου να πάρουν πίσω τα χρήματά τους.
Οι οργισμένες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη σε ένα προάστιο έξω από την Βηρυτό και είχαν στόχο μεταξύ άλλων τα υποκαταστήματα της Bank Audi, της Bank of Beirut και της Byblos Bank στο Sin el-Fil.
Η οργή των διαδηλωτών προέκυψε από αστοχίες στη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών που έχουν καταστρέψει τις αποταμιεύσεις ενός σημαντικού μέρους του πληθυσμού. Για το λόγο αυτό, το πλήθος απαίτησε την επιστροφή χρημάτων, ζητώντας επίσης να λογοδοτήσουν αξιωματούχοι που εμπλέκονται σε σκάνδαλα διαφθοράς, συμπεριλαμβανομένου του διοικητή της κεντρικής τράπεζας Ριάντ Σαλαμέχ.
Υπενθυμίζεται ότι ο Λίβανος βρίσκεται εν μέσω μίας καταστροφικής οικονομικής κρίσης που ξεκίνησε το 2019, μία κρίση που χαρακτηρίστηκε από την Παγκόσμια Τράπεζα ως «μία από τις χειρότερες στην Ιστορία». Από την έναρξη της κρίσης εκτιμάται ότι η λιβανέζικη λίρα έχει χάσει περισσότερο από το 98% της αξίας της έναντι του δολαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης