Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρηματική αμοιβή σε 10.000 Ρώσους για την καταστροφή HIMARS και άλλων δυτικών αρμάτων - Ειδικές πληρωμές για κίνητρο στη μάχη

Χρηματική αμοιβή σε 10.000 Ρώσους για την καταστροφή HIMARS και άλλων δυτικών αρμάτων - Ειδικές πληρωμές για κίνητρο στη μάχη
Όπως αναφέρεται, αμοίβονται με 300.000 ρούβλια για καθένα από τα 15 συστήματα τακτικών πυραύλων Tochka-U και συστήματα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης HIMARS που στοχοποιήθηκαν και καταστράφηκαν επιτυχώς
Ρώσοι στρατιώτες φημολογείται ότι έλαβαν πληρωμές για την καταστροφή ενός αμερικανικού HIMARS MLRS, παρόλο που κανένα δεν έχει επαληθευτεί ακόμη ως κατεστραμμένο.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας (RuMoD), τα ρωσικά στρατεύματα ανταμείφθηκαν για την καταστροφή του ουκρανικού συστήματος πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων HIMARS (MLRS) από το δικό του Tornado-S MLRS, το οποίο φέρεται να ξεπερνά το HIMARS, ανέφερε το RIA Novosti.
Το RuMoD έγραφε: «Τροχοφόρα οχήματα, ιχνηλάτες, βάσεις πυροβολικού, φορτηγά με DRG και περιπλανώμενοι όλμοι καταστρέφονται. Για κάθε στόχο που καταρρίπτεται, οι στρατιώτες πληρώνονται επιπλέον...»
Σύμφωνα ισχυρισμούς των Ρώσων, ένας από τους κατευθυνόμενους πυραύλους Tornado-S MLRS κατέστρεψε μια αμερικανική «εγκατάσταση HIMARS». 
Ένας Ρώσος αξιωματούχος  γνώστης του θέματος, ανέφερε στα μέσα ενημέρωσης ότι οι πληρωμές γίνονται εντός ενός ορισμένου χρονικού πλαισίου.
Αυτό αποτελεί μέρος μιας μακροχρόνιας εκστρατείας που διεξάγει ο ρωσικός στρατός για να παρακινήσει τα στρατεύματά του μέσω οικονομικών ανταμοιβών και κινήτρων.
Την περασμένη εβδομάδα, δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι περισσότερα από 10.000 μέλη των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων είχαν λάβει ειδικές πληρωμές από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία για την προσωπική καταστροφή ή κατάσχεση του στρατιωτικού υλικού του εχθρού.
Όπως αναφέρεται, αμοίβονται με 300.000 ρούβλια για καθένα από τα 15 συστήματα τακτικών πυραύλων Tochka-U και συστήματα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης HIMARS που στοχοποιήθηκαν και καταστράφηκαν επιτυχώς. Επιπλέον, έλαβαν 50.000 ρούβλια για την καταστροφή πυραύλων HIMARS.
Το ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ή οποιαδήποτε ανεξάρτητη ομάδα παρακολούθησης πολέμου δεν έχει επαληθεύσει επίσημα αυτούς τους ρωσικούς ισχυρισμούς. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης