Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Οι Ουκρανοί υποκρίνονται, φοβούνται να πολεμήσουν» λένε τα γερμανικά ΜΜΕ: Τα «ρίχνουν» στα Leopard ως δικαιολογία

«Οι Ουκρανοί υποκρίνονται, φοβούνται να πολεμήσουν» λένε τα γερμανικά ΜΜΕ: Τα «ρίχνουν» στα Leopard ως δικαιολογία
22χρονος στρατιώτης, ο οποίος χρησιμοποιούσε το διακριτικό κλήσης Gudzik, υποστήριξε ότι ορισμένοι στρατιώτες αρνούνται να συμμετάσχουν στον πόλεμο και κάποιοι ψεύδονται για τη ζημιά σε τανκ για να αποφύγουν τη συμμετοχή τους στη μάχη
Το ουκρανικό πλήρωμα που συμμετέχει στην αντεπίθεση στην περιοχή Zaporizhzhia φέρεται να προσποιείται τις βλάβες οχημάτων μάχης λόγω των ανησυχιών τους για την αντιμετώπιση του ρωσικού στρατού σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ.
Οι εν λόγω πληροφορίες αναφέρθηκαν από το Spiegel, με βάση συζητήσεις με εκπροσώπους του πληρώματος των τανκ Leopard 2, που σταθμεύουν κοντά στη ζώνη σύγκρουσης.
Όπως μεταφεφέρει το γερμανικό περιοδικό, ένας 22χρονος στρατιώτης, ο οποίος χρησιμοποιούσε το διακριτικό κλήσης Gudzik, υποστήριξε ότι ορισμένοι στρατιώτες αρνούνται να συμμετάσχουν στον πόλεμο και κάποιοι ψεύδονται για τη ζημιά σε τανκ για να αποφύγουν τη συμμετοχή τους στη μάχη.
Το ρεπορτάζ του Spiegel αναφέρει ότι τα τρία μέλη του πληρώματος Leopard 2, δεν κατακρίνουν τους στρατιώτες που αρνούνται να συμμετάσχουν στον πόλεμο, καθώς κατανοούν τους κινδύνους που διατρέχουν, αναγνωρίζοντας ότι αν μια ρωσική οβίδα χτυπούσε τον πυργίσκο ενός μαχητικού οχήματος, «Τότε εσείς [ο χειριστής του τανκ] θα γίνετε στάχτες».
Τα μέλη του πληρώματος του Leopard 2A6, φέρονται να επιβεβαίωσαν το δημοσίευμα ότι τρία από τα άρματα μάχης τους βρέθηκαν μπορστά ναρκοπέδια που είχαν τοποθετήσει ρωσικά στρατεύματα.
Leopard-2-tanks_1.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης