Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην ουρά για ένταξη στους BRICS – Επίσημο αίτημα από το Μπαγκλαντές

Στην ουρά για ένταξη στους BRICS – Επίσημο αίτημα από το Μπαγκλαντές
Πάνω από 20 κράτη ενδιαφέρονται να ενταχθούν στους BRICS
Αίτημα για ένταξη στους BRICS φέρεται να υπέβαλε και επίσημα το Μπαγκλαντές, σύμφωνα με δημοσίευμα Dhaka Tribune.
Σύμφωνα με δημοσίευμα, το αίτημα για ένταξη στους BRICS έγινε κατόπιν συνάντησης της πρωθυπουργού του Μπαγκλαντές, Sheikh Hasina με τον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής, Cyril Ramaphosa στη Γενεύη την περασμένη εβδομάδα.
Βάσει του δημοσιεύματος, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με την πρωθυπουργό του Μπαγκλαντές, ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής αντέδρασε θετικά σε αυτήν την πρόταση.
Στις αρχές Ιουνίου, σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των BRICS και εκπροσώπων των «φίλων των BRICS» που πραγματοποιήθηκε στο Κέιπ Τάουν, το Μπαγκλαντές γνωστοποίησε ότι είναι έτοιμο να ενταχθεί στους BRICS.

Στην ουρά για ένταξη

Υπενθυμίζεται πως σε πρόσφατες δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Sergey Ryabkov είχε αναφέρει πως πάνω από 20 κράτη ενδιαφέρονται να ενταχθούν στους BRICS.
Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν οκτώ χώρες που έχουν υποβάλει επίσημα αίτηση για ένταξη και 17 άλλες που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να ενταχθούν.
Οι οκτώ επίσημοι υποψήφιοι είναι: Αλγερία, Αργεντινή, Μπαχρέιν, Αίγυπτος, Ινδονησία, Ιράν, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Οι 17 χώρες που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον είναι: Αφγανιστάν, Μπανγκλαντές, Λευκορωσία, Καζακστάν, Μεξικό, Νικαράγουα, Νιγηρία, Πακιστάν, Σενεγάλη, Σουδάν, Συρία, Ταϊλάνδη, Τυνησία, Τουρκία, Ουρουγουάη, Βενεζουέλα και Ζιμπάμπουε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης