Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Ιαπωνία επενδύει ο Buffett με μακροπρόθεσμες προοπτικές

Στην Ιαπωνία επενδύει ο Buffett με μακροπρόθεσμες προοπτικές
Η συνολική αξία των συμμετοχών σε ιαπωνικές εταιρείες ξεπερνά την αξία των μετοχών που κατέχει η Berkshire σε οποιαδήποτε χώρα εκτός των ΗΠΑ,
Σχετικά Άρθρα

Στην Ιαπωνία για επενδύσεις στρέφεται ο μεγαλοεπενδυτής Warren Buffett.
Η Berkshire Hathaway ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η κατά 100% θυγατρική της National Indemnity Company αύξησε τη συμμετοχή της σε πέντε ιαπωνικές εμπορικές εταιρείες σε ποσοστό που υπερβαίνει κατά μέσο όρο το 8,5%.
Οι εταιρείες που εμπλέκονται είναι η Itochu, η Marubeni, η Mitsubishi, η Mitsui και η Sumitomo.
Η συνολική αξία αυτών των συμμετοχών ξεπερνά την αξία των μετοχών που κατέχει η Berkshire σε οποιαδήποτε χώρα εκτός των ΗΠΑ, δήλωσε η εταιρεία.
Η Berkshire Hathaway δήλωσε ότι σκοπεύει να κρατήσει τις ιαπωνικές επενδύσεις της μακροπρόθεσμα, με τον διευθύνοντα σύμβουλο Warren Buffett να δεσμεύεται ότι η εταιρεία θα αγοράσει μόνο μέχρι το 9,9% οποιασδήποτε από τις πέντε εταιρείες.
Σύμφωνα με το CNBC, ο Buffett επισκέφθηκε την Ιαπωνία τον Απρίλιο για να ανακοινώσει ότι η Berkshire Hathaway θα αυξήσει την επένδυσή της στους διάφορους ιαπωνικούς εμπορικούς οίκους στο 7,4%, αφού προσδιόρισε τις πέντε επιχειρήσεις ως συγκρίσιμες οντότητες με τον όμιλό του με έδρα την Ομάχα.
Οι πέντε επιχειρήσεις είναι οι μεγαλύτερες από τις λεγόμενες sogo-shosha της Ιαπωνίας, ή εταιρείες γενικού εμπορίου, και επικεντρώνονται σε διαφοροποιημένες μακροπρόθεσμες επενδύσεις που δίνουν προτεραιότητα στην αξία και τις ταμειακές ροές. Παραδοσιακά, έχουν κεντρική θέση στις εισαγωγές ενέργειας, ορυκτών και τροφίμων στην Ιαπωνία και στους εξαγωγείς τελικών προϊόντων.
Η Berkshire Hathaway δεν διαθέτει άλλες επενδύσεις στην Ιαπωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης