Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σουηδία: Δεν αποκλείει στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας ακόμα και με … πυρηνικά

Σουηδία: Δεν αποκλείει στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας ακόμα και με … πυρηνικά
Αλώβητη η δυνατότητα της Ρωσίας να διεξάγει αεροπορικές και ναυτικές επιχειρήσεις κατά της Σουηδίας
Το σενάριο μιας στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας ακόμα και με πυρηνικά όπλα κατά της Σουηδίας δεν αποκλείει έκθεση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας του σουηδικού Κοινοβουλίου.
Σύμφωνα με το σουηδικό δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό SVT, η έκθεση της επιτροπής που αναμένεται να δοθεί σήμερα Δευτέρα 19/6 στη δημοσιότητα, αναφέρει πως αν και ο στρατός ξηράς της Ρωσίας ασχολείται κυρίως με τη σύρραξη στην Ουκρανία, δεν μπορούν να αποκλειστούν άλλων τύπων επιθέσεις εναντίον της Σουηδίας.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η Μόσχα «χαμήλωσε τον πήχη για τη χρήση στρατιωτικής ισχύος και επιδεικνύει μεγάλη όρεξη για την ανάληψη μεγάλου πολιτικού και στρατιωτικού κινδύνου» και «η δυνατότητα» της Ρωσίας «να διεξάγει επιχειρήσεις με αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις, όπλα μεγάλου βεληνεκούς και πυρηνικά όπλα εναντίον της Σουηδίας παραμένει αλώβητη».
Βάσει του SVT, το κείμενο της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας περιγράφει σε αδρές γραμμές το νέο αμυντικό δόγμα της Σουηδίας, που βασίζεται κυρίως στην είσοδο της στο NATO, η οποία μέχρι στιγμής έχει «παγώσει», καθώς Τουρκία και Ουγγαρία δεν έχουν δώσει ακόμα την έγκριση τους για την ένταξη της Σουηδίας στη Συμμαχία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης