Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban: Η αυτοκρατορία του Soros αντεπιτίθεται – «Όχι» στις υποχρεωτικές ποσοστώσεις για τους μετανάστες

Orban: Η αυτοκρατορία του Soros αντεπιτίθεται – «Όχι»  στις υποχρεωτικές ποσοστώσεις για τους μετανάστες
Οι Βρυξέλλες ζητούν και πάλι τη θέσπιση υποχρεωτικών ποσοστώσεων για τους μετανάστες - Η αυτοκρατορία του Soros αντεπιτίθεται», έγραψε ο Orban στη σελίδα του στο Twitter
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban επέκρινε εκ νέου το σχέδιο μεταναστευτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το οποίο εισάγονται υποχρεωτικές ποσοστώσεις για την επανεγκατάσταση των μεταναστών που φτάνουν στην Ευρώπη.
Στις αρχές Ιουνίου, οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ συμφώνησαν σε μια κοινή προσέγγιση για την παροχή ασύλου και τη σχετική διαδικασία σε μια σύνοδο στο Λουξεμβούργο .
«Οι Βρυξέλλες ζητούν και πάλι τη θέσπιση υποχρεωτικών ποσοστώσεων για τους μετανάστες.
Η αυτοκρατορία του Soros αντεπιτίθεται», έγραψε ο Orban στη σελίδα του στο Twitter τη Κυριακή 18 Ιουνίου 2023.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε πρόταση για ένα νέο σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου με βάση ένα σύστημα ποσοστώσεων το 2020.
Το σχέδιο ναυάγησε γρήγορα μετά από σφοδρή κριτική από την Ουγγαρία, την Πολωνία και άλλες χώρες που αντιτάχθηκαν σε οποιαδήποτε απαίτηση αποδοχής μεταναστών.
Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, η Σουηδία , η οποία ασκεί την προεδρία της ΕΕ έως τα τέλη Ιουνίου, παρουσίασε δύο συμβιβαστικά κείμενα: το ένα ζητά μια προσέγγιση «take or pay» από όλα τα κράτη - μέλη και το άλλο αφορά τις διαδικασίες ασύλου στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.
Η συμφωνία που επιτεύχθηκε ανοίγει τον δρόμο για διαπραγματεύσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την οριστικοποίηση της μεταρρύθμισης πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές τον Ιούνιο του 2024.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης