Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ημιαγωγοί: Επένδυση 25 δισ. δολ από την Intel στο Ισραήλ για την κατασκευή εργοστασίου

Ημιαγωγοί: Επένδυση 25 δισ. δολ από την Intel στο Ισραήλ για την κατασκευή εργοστασίου
Κατά τη διάρκεια των σχεδόν πέντε δεκαετιών λειτουργίας της στο Ισραήλ, η Intel έχει εξελιχθεί στον μεγαλύτερο ιδιώτη εργοδότη και εξαγωγέα της χώρας και σε ηγέτη της τοπικής βιομηχανίας ηλεκτρονικών ειδών και πληροφορικής
Σχετικά Άρθρα
Η Intel Corp θα κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο στο Ισραήλ αξίας 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε την Κυριακή 17 Ιουνίου 2023 ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu, κάνοντας λόγο για τη μεγαλύτερη διεθνή επένδυση που έχει γίνει ποτέ στη χώρα.
Το εργοστάσιο στο Kiryat Gat αναμένεται να λειτουργήσει το 2027 και θα απασχολεί χιλιάδες άτομα, δήλωσε το υπουργείο Οικονομικών του Ισραήλ, προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας η Intel θα καταβάλει φόρο 7,5%, από 5% που είναι σήμερα.
Κατά τη διάρκεια των σχεδόν πέντε δεκαετιών λειτουργίας της στο Ισραήλ, η Intel έχει εξελιχθεί στον μεγαλύτερο ιδιώτη εργοδότη και εξαγωγέα της χώρας και σε ηγέτη της τοπικής βιομηχανίας ηλεκτρονικών ειδών και πληροφορικής, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας.
Το 2017, η Intel εξαγόρασε την ισραηλινή Mobileye Global Inc (η οποία αναπτύσσει προηγμένα συστήματα υποστήριξης των οδηγών και ασχολείται με την αυτόνομη οδήγηση) έναντι 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η Intel εισήγαγε την Mobileye στο χρηματιστήριο πέρυσι.
Ανακοινώνοντας τη συμφωνία προς το υπουργικό του συμβούλιο, ο Netanyahu τη χαρακτήρισε «ένα τεράστιο επίτευγμα για την ισραηλινή οικονομία -90 δισεκατομμύρια σέκελ (25 δισεκατομμύρια δολάρια)- η μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει ποτέ από διεθνή εταιρεία στο Ισραήλ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης