Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Ελπίζουμε οι ΗΠΑ να επιστρέψουν στη συμφωνία Biden - Xi για μη αλλαγή του status quo στα στενά της Ταϊβάν

Κίνα: Ελπίζουμε οι ΗΠΑ να επιστρέψουν στη συμφωνία  Biden - Xi για μη αλλαγή του status quo στα στενά της Ταϊβάν
Συνάντηση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Antony Blinken για του Κινέζου ομολόγου του Qin Gang
Σχετικά Άρθρα
Η Κίνα ευελπιστεί ότι οι σχέσεις της με τις Ηνωμένες Πολιτείες θα επιστρέψουν στις συμφωνίες που κατέληξαν οι πρόεδροι των δύο χωρών, Xi Jinping της Κίνας και Joe Biden των Ηνωμένων Πολιτειών, στο Μπαλί, δήλωσε την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023 η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Hua Chunying.
«Ελπίζω ότι αυτή η συνάντηση [σ.σ. μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken και του κινέζου υπουργού Εξωτερικών Qin Gang] μπορεί να βοηθήσει να επιστρέψουν οι σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ πίσω σε αυτό που συμφώνησαν οι δύο Πρόεδροι στο Μπαλί», έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter.
Ο XI και ο Biden συναντήθηκαν στις 14 Νοεμβρίου 2022 στο Μπαλί και μίλησαν για τρεισήμισι ώρες.
Τότε, ο Biden δεσμεύτηκε ότι η χώρα του εμμένει στην πολιτική ενιαίας Κίνας και ότι ήταν ενάντια στην αλλαγή του status quo στα στενά της Ταϊβάν.
Η κινεζική πλευρά χαρακτήρισε τις συνομιλίες εποικοδομητικές και εξέφρασε την ετοιμότητά της να δεχθεί τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony Blinken, ο οποίος σχεδίαζε να επισκεφθεί την Κίνα.
Ο Blinken επισκέπτεται την Κίνα από τις 18 έως τις 19 Ιουνίου.
Η επίσκεψή του είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο αλλά η επίσκεψη δεν πραγματοποιήθηκε λόγω του περιστατικού με κινεζικό αερόστατο, το οποίο καταρρίφθηκε από αμερικανικό πύραυλο εντός του αμερικανικού εναέριου χώρου.
Το Πεκίνο ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για μετεωρολογικό όργανο, αλλά η Ουάσιγκτον επέμεινε ότι είχε χρησιμοποιηθεί για τη συλλογή «ευαίσθητων πληροφοριών».
Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του αρχηγού της αμερικανικής διπλωματίας στην Κίνα από τον Οκτώβριο του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης