Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δήλωση - «βόμβα» του Vucic: Η Σερβία ενδέχεται στο μέλλον να επιλέξει μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και BRICS

Δήλωση - «βόμβα» του  Vucic: Η Σερβία ενδέχεται στο  μέλλον να επιλέξει μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και BRICS
Σύμφωνα με τον Σέρβο ηγέτη, το Βελιγράδι παραμένει στην ευρωπαϊκή πορεία
Σχετικά Άρθρα
Η Σερβία μπορεί στο μέλλον να βρεθεί αντιμέτωπη με μία επιλογή μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των BRICS, δήλωσε το πρόεδρος της Σερβίας Alexander Vucic, σύμφωνα με δημοσίευμα του TASS την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023.
«Όσον αφορά (το δίλημμα ανάμεσα) τους BRICS και την ΕΕ, είναι ένα θέμα του μέλλοντος που πιθανότατα θα αντιμετωπίσει αυτή η χώρα», είπε σε μια ομιλία του προς το έθνος όταν ρωτήθηκε για πιθανή ένταξη στις BRICS αντί στην ΕΕ.
«Η Σερβία θα ακολουθεί τον ευρωπαϊκό δρόμο όσο είμαι πρόεδρος, και αυτό είναι λίγο λιγότερο από τέσσερα χρόνια.
Η Σερβία θα παραμείνει ούτως ή άλλως στον ευρωπαϊκό δρόμο.
Θα γίνουμε δεκτοί ως μέλος της ΕΕ τότε;
Προφανώς, όχι.
«Αυτό θα είναι θέμα του νέου σερβικού πληθυσμού σε περίπου δέκα ή είκοσι χρόνια», είπε, προσθέτοντας ότι «είναι προφανές ότι πολλές χώρες θέλουν να βγουν από την κυριαρχία της Δύσης».
Ο γραμματέας Τύπου της ρωσικής προεδρίας Dmitry Peskov δήλωσε νωρίτερα ότι το θέμα της πιθανής επέκτασης των BRICS ήταν στην ημερήσια διάταξη της επερχόμενης συνόδου κορυφής της ένωσης στη Νότια Αφρική που θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 24 Αυγούστου. 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, η Ρωσία είναι ικανοποιημένη που πολλές χώρες εκδηλώσουν ενδιαφέροντα για τους BRICS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης