Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gove (Βρετανία): Απολύτως «φρικτό» το κορωνοπάρτι στο αρχηγείο των Τόρις - Ζητώ συγγνώμη

Gove (Βρετανία): Απολύτως «φρικτό» το κορωνοπάρτι στο αρχηγείο των Τόρις - Ζητώ συγγνώμη
Ο υπουργός της βρετανικής κυβέρνησης Michael Gove χαρακτήρισε "φρικτό" ένα βίντεο που δείχνει να γίνεται πάρτυ στο αρχηγείο του κυβερνώντος Συηντηρητικού Κόμματος στη διάρκεια του λοκντάουν του 2020 και ζήτησε συγγνώμη από τον λαό την Κυριακή 18/6.
Το βίντεο δημοσιοποίησε η εφημερίδα Mirror λίγες μόλις ημέρες μετά την απόφαση κοινοβουλευτικής επιτροπής, σύμφωνα με την οποία ο πρώην πρωθυπουργός Boris Johnson είχε ηθελημένα παραπλανήσει τους βουλευτές για τα πάρτυ στη διάρκεια της καραντίνας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού που παραβίαζαν τα μέτρα και γίνονταν στο γραφείο του.
Το βίντεο διάρκειας 45 δευτερολέπτων δείχνει κόσμο να διασκεδάζει τον Δεκέμβριο του 2020 όταν οι βρετανοί πολίτες απαγορευόταν να συναθροίζονται σε εσωτερικούς χώρους προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση της COVID-19.
Στο βίντεο εμφανίζεται κόσμος να χορεύει και να πίνει αλκοόλ.
Δύο από αυτούς, οι οποίοι στο παρελθόν ερευνήθηκαν από την αστυνομία όταν είδε το φως της δημοσιότητας μια φωτογραφία, εγκωμιάστηκαν από τον Johnson νωρίτερα μέσα στο μήνα μέσα από την επιστολή της παραίτησής του.

"Είναι φρικτό", δήλωσε ο Gove, ο οποίος είναι υπουργός Στέγασης, στο Sky News.

"Νομίζω ότι είναι απολύτως απαράδεκτο.
Θέλω να ζητήσω ειλικρινά συγγνώμη από όλους", είπε ο υπουργός.
Το ζήτημα της παραβίασης των κανόνων στη διάρκεια των λοκντάουν βοήθησε στο να πέσει ο Johnson, ο οποίος παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία και από την ηγεσία του κόμματος τον περασμένο χρόνο, και στοιχειώνει ακόμη τους Τόρις και τον σημερινό πρωθυπουργό Rishi Sunak.
Στις 9 Ιουνίου ο Τζόνσον παραιτήθηκε και από βουλευτής, εννέα ημέρες πριν από την έκδοση από την Επιτροπή Προνομίων--του βασικού πειθαρχικού οργάνου των βουλευτών--της απόφασής της πυροδοτώντας εκ νέου τόσο την πόλωση στους κόλπους του κόμματος όσο και την λαϊκή οργή.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Συντηρητικοί, οι οποίοι βρίσκονται στην εξουσία από το 2010, υπολείπονται σε ποσοστό των Εργατικών κατά περίπου 20%.
Οι επόμενες εκλογές θα πρέπει να διεξαχθούν ως τα τέλη του 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης