Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το παραδέχονται και οι Βρετανοί – Οι Ρώσοι συντρίβουν τους Ουκρανούς με τα επιθετικά ελικόπτερα και τον...«αλιγάτορα»

Το παραδέχονται και οι Βρετανοί –  Οι Ρώσοι συντρίβουν τους Ουκρανούς με τα επιθετικά ελικόπτερα και τον...«αλιγάτορα»
Οι Ρώσοι έχουν αναπτύξει στη νότια Ουκρανία το εξαιρετικό επιθετικό ελικόπτερο Ka-52 Alligator ή αλλιώς τον μεγαλύτερο δολοφόνο των ουκρανικών τανκς
Σχετικά Άρθρα
Τη συντριπτική υπεροχή των Ρώσων στο πεδίο της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, παραδέχονται και με τον πλέον επίσημο τρόπο οι Βρετανοί, προαιώνιοι εχθροί της Μόσχας.
Η Ρωσία έχει εξασφαλίσει σαφές πλεονέκτημα στη νότια Ουκρανία, κυρίως με την ανάπτυξη επιθετικών ελικοπτέρων οπλισμένων με πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς, ενισχύοντας έτσι την αποτελεσματικότητά τους έναντι επίγειων στόχων.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου στις 17 Ιουνίου, η Ρωσία έχει ενισχύσει σημαντικά τις δυνατότητές της στα επιθετικά ελικόπτερα από την έναρξη της ουκρανικής αντεπίθεσης, αναφέρουν οι Eurasian Times.
Επιπλέον, η έκθεση του βρετανικού υπουργείου ανέφερε ότι οι δορυφορικές εικόνες έδωσαν στοιχεία για περισσότερα από 20 επιπλέον ρωσικά ελικόπτερα που σταθμεύουν στο αεροδρόμιο Berdiansk, περίπου 100 χιλιόμετρα πίσω από τις γραμμές του μετώπου στη νότια Ουκρανία.
«Στη διαρκή σύγκρουση μεταξύ αεροπορικών μέτρων και αντιμέτρων, η Ρωσία πιθανότατα έχει αποκτήσει ένα προσωρινό πλεονέκτημα στη νότια Ουκρανία, ειδικά με επιθετικά ελικόπτερα που χρησιμοποιούν πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς εναντίον χερσαίων στόχων», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αδιάψευστος μάρτυρας οι εικόνες

Το πρόγραμμα Schemes του Radio Liberty έδωσε αρχικά δημόσιες δορυφορικές εικόνες στις οποίες αναφέρεται το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου (MoD).
Αυτές οι εικόνες ελήφθησαν από το Planet Labs.
Εικόνες που δημοσιεύθηκαν στις 13 Ιουνίου δείχνουν ότι η Ρωσία ανέπτυξε 20 νέα ελικόπτερα στο αεροδρόμιο του Berdiansk μεταξύ 31 Μαΐου και 13 Ιουνίου, ημερομηνίες που συμπίπτουν με την έναρξη της ουκρανικής αντεπίθεσης.
eikones.jpg

Οι εικόνες αποκαλύπτουν συνολικά 27 ελικόπτερα που ανήκουν σε ρωσικές δυνάμεις που σταθμεύουν στο αεροδρόμιο.
Αυτό περιλαμβάνει έναν στόλο πέντε ελικοπτέρων Ka-52, εννέα ελικοπτέρων Mi-8 ή Mi-24 και 13 ελικοπτέρων Ka-29.
Σε σχόλιό του στο Schemes, ο ειδικός επί των αεροπορικών θεμάτων Anatoliy Khrapchynskyi εξήγησε ότι η πλειονότητα των ελικοπτέρων που παρατηρούνται στο αεροδρόμιο Berdiansk χρησιμοποιούνται για την παροχή υποστήριξης στις ρωσικές χερσαίες δυνάμεις και την ενίσχυση της άμυνάς τους ενάντια στην ουκρανική αντεπίθεση.
Τόνισε ότι τα ελικόπτερα Mi-8 μπορούν να αναλάβουν διάφορες αποστολές, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων εκκένωσης και της ταχείας ανάπτυξης στρατευμάτων ή εξοπλισμού κοντά στο πεδίο της μάχης.
Ορισμένοι ειδικοί σημειώνουν ότι το αεροδρόμιο του Berdyansk πιθανότατα χρησιμοποιείται από τα ρωσικά στρατεύματα ως επιχειρησιακή βάση για την ανάπτυξη μονάδων της αεροπορίας στρατού από την περιοχή της Κριμαίας. Ρωσικός αλιγάτορας Ka-52

Η ανάπτυξη επιθετικών ελικοπτέρων αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική και αυξημένη απειλή για τη συνεχιζόμενη ουκρανική αντεπίθεση, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου λαμβάνει χώρα η κίνηση τεθωρακισμένων.
Το Kamov Ka-52 Alligator είναι ένα επιθετικό ελικόπτερο που επιχειρεί κοντά στην πρώτη γραμμή και χρησιμοποιείται εκτενώς σε αποστολές υποστήριξης των ρωσικών στρατευμάτων.
Το ρωσικό Ka-52 Alligator ή αλλιώς ο «μεγαλύτερος δολοφόνος των τανκς» επέδειξε απαράμιλλη αποτελεσματικότητα στην εξουδετέρωση των ουκρανικών αρμάτων μάχης επί του πεδίου.
Βέβαια το Ka-52 δεν είναι το μόνο ρωσικό επιθετικό ελικόπτερο που συμμετέχει στην απόκρουση της ουκρανικής αντεπίθεσης και στη συνέχεια στην εκδήλωση της ρωσικής απάντησης.
Άλλα ελικόπτερα, όπως το Mi-24 Hind και το Mi-28N, και το Mi-28NM Havoc, έχουν αναλάβει δράση.
Μια αξιοσημείωτη αύξηση της χρήσης επιθετικών ελικοπτέρων υποδηλώνει την ενίσχυση των προσπαθειών για παρεμπόδιση της ουκρανικής αντεπίθεσης, γράφουν οι Eurasian Times.
Αυτά τα ελικόπτερα έχουν μεταφερθεί από άλλες περιοχές για να παρέχουν υποστήριξη στη συνεχιζόμενη σύγκρουση.
Επιπλέον, η απουσία ουκρανικών αντιαεροπορικών κινητών συστημάτων SHORAD που αναπτύσσονται προς τα εμπρός έχει δημιουργήσει μια «νεκρή ζώνη» όπου το Ka-52 μπορεί να επιχειρεί με μεγαλύτερη ασφάλεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης