Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin στο SPIEF: Η Ρωσία έχει τόσα πυρηνικά, όσα όλο το ΝΑΤΟ - Ουκρανία, Δύση ας αλλάξουν... μονοπάτι

Putin στο SPIEF: Η Ρωσία έχει τόσα πυρηνικά, όσα όλο το ΝΑΤΟ - Ουκρανία, Δύση ας αλλάξουν... μονοπάτι
Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η Μόσχα δεν θα συμμετάσχει σε συνομιλίες για τον πυρηνικό αφοπλισμό με τη Δύση, δεδομένου ότι η μείωση του οπλοστασίου της χώρας θα τη έθετε σε μειονεκτική θέση.
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά της όπλα μόνο εάν βρεθεί αντιμέτωπη με μια υπαρξιακή απειλή, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF) που έκλεισε τις εργασίες του το βράδι του Σαββάτου 17/6.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη στάση του όσον αφορά στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων χαμηλής απόδοσης ως αποτρεπτικού μέσου, ο Putin τόνισε ότι η στάση του σχετικά με την ιδέα χρήσης τέτοιων όπλων ήταν «αρνητική» και έδειξε το πυρηνικό δόγμα της Μόσχας.
«Τα πυρηνικά όπλα δημιουργούνται για να διασφαλίσουν την ασφάλειά μας με την ευρύτερη έννοια και την ίδια την ύπαρξη του ρωσικού κράτους.
Αλλά εμείς...
- πρώτον, δεν έχουμε τέτοια ανάγκη και
- δεύτερον, το ίδιο το γεγονός της συζήτησης αυτού του θέματος μειώνει ήδη το όριο για τη χρήση [πυρηνικών] όπλων», είπε, σύμφωνα με το RT.
Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η Μόσχα δεν θα συμμετάσχει σε συνομιλίες για τον πυρηνικό αφοπλισμό με τη Δύση, δεδομένου ότι η μείωση του οπλοστασίου της χώρας θα τη έθετε σε μειονεκτική θέση.
«Διαθέτουμε περισσότερα όπλα αυτού του είδους από τις χώρες του ΝΑΤΟ.
Το γνωρίζουν και προσπαθούν πάντα να μας πείσουν να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις για τη μείωση.
Αποκλείεται...», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ανάπτυξη πυρηνικών στην Λευκορωσία

Όσον αφορά την ανάπτυξη ρωσικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία, ο Putin είπε ότι ολόκληρη η παρτίδα θα αναπτυχθεί μέχρι το τέλος του έτους.
«Όπως γνωρίζετε, πραγματοποιήσαμε συνομιλίες με τον Πρόεδρο [της Λευκορωσίας Alexander] Lukashenko για την ανάπτυξη μέρους αυτών των τακτικών όπλων στο Λευκορωσικό έδαφος.
Και οι πρώτες πυρηνικές κεφαλές παραδόθηκαν στο έδαφος της Λευκορωσίας.
Αυτή είναι η πρώτη παρτίδα.
Θα ολοκληρώσουμε αυτό το έργο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους», είπε.
Ο Putin είπε ότι αυτό το μέτρο θα χρησιμεύσει ως αποτρεπτικό «έτσι ώστε όλοι όσοι σκέφτονται να μας χτυπήσουν στρατηγικά να μην ξεχάσουν αυτό το γεγονός».
Αναφερόμενος στη συνεχιζόμενη ουκρανική αντεπίθεση στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ο Putin είπε ότι ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε το 30% των δυτικών τεθωρακισμένων που προμήθευαν στις δυνάμεις του Κιέβου και θα συνεχίσει να τα εξαφανίζει.

Οι δυτικοί μετέφεραν τον διάλογοι στο πεδίο μάχης και εξοπλισμών

«Δεν είμαστε εμείς που αρνούμαστε να κάνουμε διάλογο μαζί τους [οι δυτικές χώρες]: απλώς έχουν μεταφέρει αυτόν τον διάλογο στη σφαίρα των παραδόσεων όπλων.
Αλλά θα πυρπολήσουμε όλα αυτά που έχουν προμηθεύσει και θα δούμε τι θα κάνουν στη συνέχεια», είπε ο Ρώσος ηγέτης, απαντώντας σε ερωτήσεις στο φόρουμ.
«Περίπου το 30% των παρεχόμενων βαριών τεθωρακισμένων έχει ήδη καταστραφεί.
Δεν μιλάω μόνο για Bradley και Leopards.
Μέχρι και 218 τανκς, ανάμεσά τους Leopards, και 418 τεθωρακισμένα, όπως θυμάμαι, συμπεριλαμβανομένων των Bradley, είναι η συνολική ποσότητα.
Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η διαδικασία θα συνεχιστεί».
Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η Ουκρανία θα ήταν καλύτερα να ακολουθήσει «ένα διαφορετικό μονοπάτι και να αναζητήσει ειρηνικά μέσα για την επίλυση της διαφοράς.
Αλλά δεν έχει καταλήξει σε αυτό μέχρι στιγμής και βλέπουμε ότι προσπαθούν να κερδίσουν στο πεδίο της μάχης.
Αφήστε τους να προσπαθήσουν.
Θα δούμε τι θα βγει από τις προσπάθειές τους.
Μέχρι στιγμής αποτυγχάνουν και δύσκολα θα καταφέρουν κάτι», πρόσθεσε.
Επιπλέον, ο Putin τόνισε ότι η Ρωσία απαντά πάντα στρατιωτικά στα ουκρανικά πλήγματα στο έδαφός της.
Ωστόσο, σημείωσε ότι τα αντίποινα δεν αναφέρονται πάντα ευρέως.

Χτυπήματα ακριβείας

«Χτυπάμε στρατιωτικούς στόχους με όπλα μεγάλης εμβέλειας και υψηλής απόδοσης υψηλής ακρίβειας και πετυχαίνουμε από αυτή την άποψη.
Αρκεί να δεις να καταστρέφονται αποθήκες όπλων, αποθήκες και στρατώνες που στεγάζουν προσωπικό, συμπεριλαμβανομένων ξένων μισθοφόρων…
Ακολουθούν πάντα αντίποινα.
Απλώς αποφεύγουμε να το παρουσιάζουμε ως έκτακτη είδηση πολύ συχνά, αλλά αυτά τα αντίποινα είναι ευαίσθητα και ο εχθρός το γνωρίζει αυτό», είπε.
Το Κίεβο πρέπει να καταλάβει ότι σε περίπτωση συνεχιζόμενων επιθέσεων σε ρωσικό έδαφος, η Μόσχα θα εξετάσει το ενδεχόμενο δημιουργίας «υγειονομικού κλοιού» στην Ουκρανία, προειδοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος.
«Εάν συνεχιστούν αυτές οι επιθέσεις στα γειτονικά μας εδάφη, θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να δημιουργήσουμε έναν «υγειονομικό κλοιό» στο ουκρανικό έδαφος.
Απλώς πρέπει να συνειδητοποιήσουν πού οδεύουν», είπε.
Το SPIEF, το οποίο ολοκλήρωσε τις εργασίες του το Σάββατο 17/6 το βράδυ, (διήρκησε από τις 14 έως τις 17 Ιουνίου), είναι η μεγαλύτερη ετήσια οικονομική και επιχειρηματική εκδήλωση στη Ρωσία.
Το κύριο θέμα του φετινού φόρουμ είναι «Η Κυρίαρχη Ανάπτυξη ως Βάση για έναν Δίκαιο Κόσμο: Ενώνοντας Δυνάμεις για τις Μελλοντικές Γενιές».
Οι δηλώσεις του Putin δεν δείχνουν καμία αλλαγή στη στάση της Ρωσίας για τη σύγκρουση στην Ουκρανία και την επιδείνωση των σχέσεων με τη Δύση, ένδειξη πως η Μόσχα είναι προφανώς ακόμα αποφασισμένη να επιτύχει όλους τους στόχους των ειδικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στρατιωτικά ή με διπλωματία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης